Hlavní obsah

Jezdec Alle Loman slavil v Chuchli další klusácký triumf

Týden po úspěchu v prestižním Zlatém okruhu se jezdec a trenér Alle Loman radoval z dalšího triumfu na klusácké dostihové scéně. Se svým novým svěřencem Le Loir des Bordes ve čtvrtek vpodvečer vyhrál druhý díl seriálu pro elitní francouzské klusáky, Grand Prix de Trotteur Francais.

Článek

Ještě před dvěma týdny přitom byl vítěz v tréninku ve Velké Chuchli, ale po minulém dostihu, kdy se ryzák začal dusit a padl na dráhu krátce po startu, jej majitel převezl zpět k předchozímu trenérovi Lomanovi. A ten s ním slavil vítězství hned v prvním startu.

V poli sedmi koní patřili k favoritům vítěz minulého dílu Trotteur Francais Jumby d'Occagnes a také minule druhý Lymentis. Dostih dlouhý 2715 metrů dobře rozjel s výhodným startovním číslem Lazzi du Vivier a také Lucky du Relais, zatímco Jumby d'Occagnes začal ve druhé půlce pole. Až úplně vzadu klusal po startu Le Loir des Bordes, který se po 800 metrech postaral o podstatné zrychlení dostihu, když vnější stranou dráhy předjel všechny soupeře a usadil se v čele.

Tím bylo v podstatě o výsledku hlavního dostihu rozhodnuto, přestože v cílové rovině ještě zaútočil Mykola Volf v sulce Lucky du Relais, ale nová akvizice stáje Eurokaravany Le Loir des Bordes udržela soupeře o čtvrt délky za sebou ve výborném kilometrovém čase 1:17,6. Třetí v kontaktu s oběma nejlepšími doběhl Lymnetis, zatímco favorit Jumby d'Occagnes, kterého v průběhu dostihu postihl po kolizi defekt kola sulky, doběhl čtvrtý s odstupem devíti délek.

Prvotřídní klusák zřejmě vyrůstá z tříletého svěřence Jaromíra Kotáska Zazazoo, který rozdílem třídy triumfoval v přípravném dostihu na klasickou Jarní cenu tříletých, Ceně hotelu Roubenka. Dostih rychle rozeběhla Paloma Teč, ale v závěru jízdy kraloval soupeřům zástupce stáje Jokr, který dosáhl cíle o 10 délek před tréninkovou kolegyní Zunny Boko a loňskou královnou ročníku Sněženkou. Zazazoo dosáhl výtečného kilometrového tempa 1:16,4, kterým si téměř o dvě sekundy zlepšil osobní rekord.

Čtvrteční klusácký dostihový mítink ve Velké Chuchli:
Grand Prix de Trotteur Francais (3letí a starší klusáci, 60 000 Kč, 2715 m): 1. Le Loir des Bordes (jezdec a trenér Alle Loman, stáj Eurokaravany), 2. Lucky du Relais, 3. Lymnetis. Výrok: boj 1/4 - 1 - 9. Kilometrový čas: 1:17,6.

Reklama

Související témata: