Hlavní obsah

Triatlonistka v Koreji kvůli útokům kouče spáchala sebevraždu

Praha

Sebevraždou se rozhodla nadějná korejská triatlonistka Čche Sok-hjon vyřešit dlouholeté trápení kvůli týrání od svých trenérů. Na fyzické i verbální útoky si stěžovala u vedení svazu a nakonec i domácímu olympijskému výboru, ale podle médií ji všichni ignorovali.

Foto: Sport.cz

Sebevraždou se rozhodla nadějná korejská triatlonistka Čche Sok-hjon vyřešit dlouholeté trápení kvůli týrání od svých trenérů. (ilustrační foto)

Článek

Dvaadvacetiletá Čche Sok-hjon ve svém deníku popisovala, že ji trenéři často bijí nebo jí zakazují jídlo a každý den pláče. Matku prosila, aby "hříchy jejích tyranů" byly odhaleny.

"Hledala pomoc u řady institucí, ale všechno vyšumělo, stížnosti byly vyhodnoceny jako neodůvodněné," uvedl pro agenturu Yonhap známý triatlonistky, která vybojovala bronz na juniorském asijském mistrovství.

Několik desítek tisíc lidí podle médií podepsalo petici za důkladné vyřešení případu.

Dohlédnout na to hodlá i mezinárodní triatlonová federace, kterou podle oficiálního prohlášení zpráva o případu šokovala. "Komise dohlížející na ochranu sportovců už rovněž kontaktovala korejskou federaci, aby se ujistila, že zatímco bude probíhat vyšetřování, budou všichni korejští triatlonisté chráněni a v bezpečí," uvedli zástupci světového triatlonu.

Reklama