Hlavní obsah

U rychlobruslařů Německa končí trenér, který reprezentoval Česko

Berlín

U německé rychlobruslařské reprezentace končí trenér Erik Bouwman, který na přelomu tisíciletí reprezentoval na ledových oválech Českou republiku. Nizozemský rodák podle všeho doplatil na spory s pětinásobnou olympijskou šampionkou Claudií Pechsteinovou, jejíž životní partner Matthias Grosse se stal zhruba před dvěma týdny dočasným šéfem svazu.

Foto: Karel Felt, Právo

Německá rychlobruslařka Claudia Pechsteinová

Článek

Grosse, jenž bude řídit německé rychlobruslení minimálně do zářijových voleb, dnes oznámil, že smlouva s koučem skončí ke konci července. Podle německých médií se podobný krok dal očekávat, protože Bouwman měl s Pechsteinovou a lidmi okolo ní velmi vyhrocené vztahy.

Bouwman, který byl zodpovědný za dlouhé tratě, před minulou sezonou osmačtyřicetileté Pechsteinové řekl, že o ni ve své tréninkové skupině nestojí. Vyvolalo to ostrou hádku, Pechsteinová požadovala omluvu a nakonec raději trénovala s polským týmem. Spor se znovu rozhořel letos v únoru, kdy Bouwman označil Pechsteinovou za zlou, trapnou a populistickou.

A nenechal nit suchou ani na Grossem. Když se dozvěděl o jeho zájmu o post šéfa svazu, řekl, že je to "největší vtip, který ve vrcholovém sportu zažil". Grosse už tehdy požadoval, aby z toho byly vyvozeny důsledky. Po nástupu do čela svazu je mohl vyvodit sám.

Reklama

Související témata: