Hlavní obsah

Stolní tenisté El Niňa neztratili v prvním finále ani bod

PRAHA

Suverénně vstoupili stolní tenisté pražského El Niňa do finále extraligy. Obhájci titulu dnes v domácím prostředí potvrdili roli favoritů, porazili Robot Mokré Lazce 5:0 a v sérii hrané na tři vítězné zápasy se ujali vedení 1:0.

Článek

Po dvou bodech získali Dmitrij Prokopcov a Tomáš Konečný, jeden přidal mistr republiky Josef Šimončík, hrající na pozici trojky. Jediný set poražených vybojoval Jakub Kleprlík v duelu s Konečným.

"Byli jsme připraveni na sto procent, ale nečekali jsme, že to půjde takhle dobře," řekl ČTK ukrajinský rodák Prokopcov, který má české občanství.

V poslední dvouhře porazil Prokopcov svého bývalého krajana Viktora Diducha. "Nicméně to bylo v koncovkách. V sezoně mě dvakrát porazil, takže jsem se soustředil a povedlo se," řekl Prokopcov.

Druhé finálové utkání je na pořadu ve středu 13. května opět v malé hale na Kotlářce. "Každý zápas je jiný a oni mají dobrého Jančaříka, i když teď neuspěl. Je to vždy hra o nervy," řekl Prokopcov.

Finále extraligy mužů ve stolním tenisu - 1. zápas:
El Niňo Praha A - Robot Mokré Lazce A 5:0
Prokopcov - Jančařík 3:0 (9, 1, 8), Konečný - J. Kleprlík 3:1 (7, -8, 8, 8), Šimončík - Diduch 3:0 (11, 9, 4), Konečný - Jančařík 3:0 (6, 10, 6), Prokopcov - Diduch 3:0 (4, 7, 9).
Diváci: 200. Stav série: 1:0. Druhý zápas se hraje 13. května.

Reklama