Hlavní obsah

Kotlářka ukončila šampionům sérii, Tempo ovládlo derby a slaví postup

Praha

Dvanáct vítězství v řadě, a dost. Dlouhá série Arrows Ostrava v baseballové extralize skončila na hřišti Kotlářky Praha. Obhájce titulu však nemusí až tak mrzet, první místo po základní části už mají jisté. Dva zápasy, které se měly hrát v Brně, musely být odloženy.

Foto: baseball.cz, Jan Beneš

Radost baseballistů Tempa Praha.

Článek

Pátým účastníkem nadstavbové skupiny TOP 6 se díky sobotní výhře nad Eagles Praha stali baseballisté Tempa Praha. O poslední volné místo v elitní společnosti bojují brněnské týmy Hrochů a Techniky, kterým sobotní zápasy propršely.

Poslední pražské derby základní části zvládli lépe baseballisté Tempa, kteří díky výhře získali pozici v horní šestce znamenající účast v nadstavbě čili v bojích o mistrovský titul. V klíčovém zápase proti Eagles se hlavní postavou týmu z Libuše stal David Nevěřil. Odchovanec klubu odházel sedm směn a rivalovi z Eagles dovolil pouze dva dobré odpaly a žádný bod. V útoku se Tempo mohlo spolehnout na dvojici opor Davida Vohánku a Marka Minaříka, autory šesti hitů. Čtvrtý celek tabulky Eagles nenašel na soustředěný výkon městského soka protizbraň a zaslouženě utrpěl pátou prohru v řadě.

Foto: baseball.cz, Jan Beneš

Radim Novotný z Arrows Ostrava zaznamenává bod v duelu s Kotlářkou Praha.

Lídr extraligové tabulky Arrows Ostrava dorazil k odvetnému utkání s Kotlářkou na Markétu. Úvod patřil jasně domácímu týmu, který se v dlouhé první směně ujal proti mladému nadhazovači Alexandru Šínovi vedení 4:1 i díky back-to-back homerunům Scotty Mulhearna a Filipa Smoly. Pražský tým nadále tlačil a v polovině utkání svítilo na výsledkové tabuli skóre 10:2. Druhé poloviny zápasu však adeptovi na titul dlouhodobě nevychází a sobotní odpoledne nebylo výjimkou. Ostravské Šípy chytly druhý dech a postupně ukrajovaly ze skóre bod po bodu. Na nejmenší možný rozdíl se hosté přiblížili v deváté směně, kdy vnější polař odpálil solo homerun do pravého pole a snížil na 9:10. Na více se již lídr tabulky nezmohl i díky závěrečné double play Kotlářky, která ukončila zápas.

Duel ze spodku tabulky byl k vidění v Troji, kam zamířila Třebíč Nuclears. Utkání se SaBaTem bylo dlouho ve znamení nadhazovačů obou týmů. Jak domácí Martin Lukačka, tak hostující David Mergans dovolili soupeři pouze jeden bod. Rozuzlení zápasu nastalo až v tiebreaku. V nastavené směně byl šťastnější host z Vysočiny. Odpal Milana Prokopa obrana SaBaTu nezpracovala a Třebíč doběhla pro dva body. Domácí tým se zmohl pouze na snížení skóre do konečné podoby 3:2 pro Nuclears.

Nedělní program se rozrostl o dva brněnské zápasy, které v sobotu propršely a nedovolily týmům jejich sehrání. Oba však budou velice zajímat baseballovou veřejnost. Budou slavit postup brněnští Hroši, či Technika? Dramatičtější konec základní části tu dlouho nebyl.

Baseballová extraliga:
Tempo Praha - Eagles Praha 6:0
Kotlářka Praha - Arrows Ostrava 10:9
SaBaT Praha - Nuclears Třebíč 2:3 (v 10. směně)
Hroši Brno - Olympia Blansko odloženo
Technika Brno - Draci Brno odloženo
Tabulka:
1.Arrows Ostrava1714382,4
2.Draci Brno1712570,6
3.Kotlářka Praha1812666,7
4.Eagles Praha1810855,6
5.Tempo Praha179852,9
6.Hroši Brno178947,1
Technika Brno178947,1
8.Nuclears Třebíč1761135,3
9.Olympia Blansko1751229,4
10.SaBaT Praha1721511,8

Reklama