Hlavní obsah

Hroši slaví. Nadstavba baseballové extraligy má stejné složení jako loni

Praha
Aktualizováno

Hroši Brno si v posledním hracím dnu základní části baseballové extraligy zajistili místo v šestičlenné skupině o titul. O postupu rozhodli drtivým vítězstvím 10:0 nad Blanskem, zatímco postupové naděje konkurenční Techniky Brno ukončili v městském derby favorizovaní Draci po výhře 5:0. O posledním postupujícím se rozhodovalo až v posledním zápase základní části. Dramatičtější koncovku základní části česká extraliga nepamatuje.

Foto: baseball.cz, Jan Beneš

Radim Novotný z Arrows Ostrava zaznamenává bod v duelu s Kotlářkou Praha.

Článek

Základní část s předstihem vyhráli obhájci titulu Arrows Ostrava a zakončili ji jasnou výhrou 12:2 nad dalším účastníkem elitní nadstavbové skupiny Tempem Praha. Postupová šestice má stejné složení jako v minulé sezoně, doplňují ji další pražské celky Kotlářka a Eagles, obhájci stříbra.

Hroši Brno po páteční prohře v Blansku museli bezpodmínečně vyhrát nad Olympií na domácí půdě. Tým zpočátku hledal cestu k úspěchu přes blanenského nadhazovače Jelínka a poprvé se prosadil ve třetí směně. Útok byl veskrze úspěšný, čtyři body vytvořily náskok, na který blanenští baseballisté nedokázali odpovědět. Hlavní překážkou byl pro hostující tým australský nadhazovač John Hussey. Zkušený import, který dlouho laboroval se zraněním, se dal na konec základní části do pořádku a dopomohl nemalou měrou Hrochům k postupu do TOP 6. Další produktivní směnu Hroši zaznamenali na konci šestého inningu, kdy skórovali šestkrát a stanovili konečný výsledek na 10:0.

Řada nyní byla na Technice Brno, kterou čekal duel s rivalem Draky Brno. Výhra rovná se postup, prohra pád do spodní čtyřky. Duel o všechno odstartoval na kopci v dresu Techniky nejzkušenější nadhazovač Michal Kočí, v dresů Draků se pak představil mladý český reprezentant Ondřej Furko. Byli to právě oba nadhazovači, kteří drželi otěže zápasu pevně v rukou.

Foto: baseball.cz

Nadhazovač Hrochů John Hussey nadhazuje v duelu proti Olympii Blansko.

Změny skóre se diváci na Kraví hoře dočkali až v šesté směně, kdy se do nadhozu Kočího opřel Martin Schneider a míč zmizel za plotem. Společně se Schneiderem doběhli i dva jeho spoluhráči a Draci získali vedení 3:0. Pálkaři Techniky naopak nevytvořili souvislejší tlak na startéra Draků Furka, který vydržel na kopci až do osmé směny. Draci navýšili skóre v deváté směně dvěma doběhy. Poslední naděje na postup utnul v dohrávce „devítky" closer Draků Jan Vašourek a ukončil šance Techniky na účast v TOP 6.

Týmy ve skupině o titul se nyní utkají třikrát každý s každým bez započítání dosavadních výsledků. První čtyři celky postoupí do semifinále.

Čtveřice neúspěšných extraligových klubů bude hrát osmičlennou nadstavbu s kvartetem soupeřů z druhé nejvyšší soutěže.

Baseballová extraliga:
Tempo Praha - Arrows Ostrava 2:12
Hroši Brno - Olympia Blansko 10:0 (po 7. směně)
Nuclears Třebíč - SaBaT Praha 5:1
Technika Brno - Draci Brno 0:5
Konečná tabulka po základní části:
1.Arrows Ostrava1815383,3
2.Draci Brno1813572,2
3.Kotlářka Praha1812666,7
4.Eagles Praha1810855,6
5.Hroši Brno189950,0
6.Tempo Praha189950,0
7.Technika Brno1881044,4
8.Nuclears Třebíč1871138,9
9.Olympia Blansko1851327,8
10.SaBaT Praha1821611,1

Reklama