Hlavní obsah

Česká liga amerického fotbalu bude bez obhájců titulu Lions

Praha

Česká Paddock liga amerického fotbalu začne v polovině srpna bez obhájců titulu. Vítězové loňského ročníku Prague Lions sezonu vynechají kvůli zdraví a bezpečí hráčů a jejich rodin i vzhledem k finančním ztrátám po pandemii covidu-19. Osmičlennou ligovou sestavu místo nich doplní Prague Mustangs.

Foto: ČAAF

Dva největší favorité Paddock ligy amerického fotbalu. Z postupu se radují Prague Lions a Ostrava Steelers.

Článek

Ligová sezona měla začít na jaře, kvůli koronaviru ji ale asociace posunula až na druhou polovinu roku. O titulu se rozhodne na přelomu října a listopadu.

Obhájci titulu Lions hrát nebudou, chtějí se soustředit na mládež a na přípravu na příští sezonu. "Po několika měsících rozprav s našimi hráči a ostatními členy programu jsme se rozhodli nezúčastnit se letošní seniorské sezony," uvedli na klubovém webu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Jedna z akcí během finále mezi Prague Lions a Bratislava Monarchs

Místo nich se do soutěže zařadí jiný pražský celek Mustangs. "Je to pro nás obrovská výzva a postavíme se jí čelem. Víme ale, že jsme jasný outsider," řekl manažer Filip Kacerovský v tiskové zprávě.

Foto: ČAAF

Trenér Prague Lions Zach Harrod před Czech Bowlem.

Ve skupině Západ budou v Paddock lize od 15. srpna hrát Prague Mustangs, Pilsen Patriots, Ústí nad Labem Blades a Vysočina Gladiators. Ve skupině Východ jsou vedle nováčka Přerov Mammoths dále Brno Alligators, Brno Sígrs a poražení finalisté z posledních tří sezon Ostrava Steelers.

Každý tým odehraje v základní části osm zápasů, po dvou mužstvech z obou skupin postoupí do semifinále. Za největší favority jsou považováni Steelers a Gladiators.

Reklama

Související témata: