Hlavní obsah

Nadstavbová skupina o titul začala velkým překvapením

Praha
Aktualizováno

Páteční první hrací den nadstavbové části baseballové extraligy přinesl zajímavé zápasy a také výsledky. Nejpřekvapivějším je výhra Tempa Praha nad vítězem základní části a obhájcem titulu Arrows Ostrava na jeho půdě 5:4. Arrows tak přišli po 13 měsících o domácí neporazitelnost. Naposledy je v Arrows Parku dokázali porazit Eagles Praha 6:1 v půlce loňského června.

Foto: baseball.cz, Jan Beneš

Radost baseballistů Tempa Praha.

Článek

Pražský tým nastoupil proti Ondřeji Satoriovi bez respektu a po dvou dvoumetových odpalech a homerunu Martina Zelenky se dostal do vedení 3:0. Domácí dokázali kontrovat hned v dohrávce, kdy se startující nadhazovač Tempa Adam Vrubel chvíli seznamoval s atmosférou zápasu. Po divoké první směně přinesla další body až dohrávka 3. inningu. Radovali se opět domácí, konkrétně Voják a Vykoukal. Opět ve svůj prospěch převrátilo Tempo vývoj utkání na začátku 6. směny, kdy se za plot a za dva body trefil Michal Zelenka, letos teprve šestnáctiletý odchovanec pražského celku. Ani jeden z týmů se ve třetí třetině utkání už bodově prosadit nedokázal, za hosty zápas doházel Jake Rabinowitz, za domácí vydržel na kopci celou dobu Ondřej Satoria.

Na MBS v Brně chtěli Draci proti Kotlářce Praha odčinit dvě porážky ze základní části, což se jim nakonec podařilo a vyhráli 3:0. V utkání předvedli výborný výkon oba startující nadhazovači - Radim Chroust a Daniel Padyšák. Hosté začali sbírat ojedinělé hity od začátku zápasu, Padyšák pustil prvního domácího pálkaře na metu až ve 3. směně. Úvodní bod zápasu brali nakonec Draci - až v polovině utkání po doběhu Jakuba Hajtmara. Do závěru zápasu oba týmy prostřídaly nadhazovače, což nakonec přineslo Drakům další dva body a první výhru v TOP6.

Třetí duel se odehrál v Praze mezi Eagles a Hrochy. Brňané si postup do nadstavby vybojovali v úplně posledním utkání základní části. S domácími drželi krok do poloviny 6. směny, kdy srovnali stav zápasu na 5:5. Na střídající nadhazovače Hrochů Večerku a Bílka v dohrávce však dokázali domácí pálkaři najít recept a získali hned 6 bodů. Tříbodový homerun Michala Zýmy přinesl konečný rozdílový výsledek 15:5 v 7. inningu.

Sobotní odvety se hrají na stejných stadionech od 14 hodin.

Baseballová extraliga, nadstavbová skupina o titul:
Arrows Ostrava - Tempo Praha 4:5
Draci Brno - Kotlářka Praha 3:0
Eagles Praha - Hroši Brno 15:5

Reklama

Související témata: