Hlavní obsah

Jen Draci zůstávají bez porážky, pražské týmy v neděli vybouchly

Praha

Baseballová extraiga má za sebou první hrací víkend nadstavbové části. Arrows Ostrava v neděli nepřipustili další překvapení a z Prahy si odváží druhou výhru nad Tempem. Draci Brno porazili i podruhé Kotářku Praha a opět výsledkem 3:0. Hroši díky svému nejlepšímu nadhazovači Johnu Husseymu dokázali porazit na domácím hřišti Eagles Praha.

Foto: baseball.cz,Jan Beneš

Válečná porada Draků Brno...

Článek

Bez porážky jsou Draci Brno, kteří dokázali Kotlářce Praha oplatit dvě porážky ze základní části a vyhráli páteční i nedělní duel stejnými výsledky 3:0. Stejně jako v pátek, také v neděli hráli v utkání hlavní roli startující nadhazovači, reprezentanti Jan Novák a Ondřej Furko. Více ale tlačili Draci. První pokus o skórování ještě zastavila kotlářská obrana autem na domácí metě, ale ve 3. směně už se hostující hráči dokázali bodově prosadit a dostali se do vedení 3:0. Pak už se dostávali na mety spíše ojediněle, ale stejně tak se moc nedařilo ani domácímu útoku. Furko, Vašourek a Schneider je nepustili dále, než na 3. metu. Závěrečný tlak v dohrávce poslední směny přinesl na dva auty pouze obsazenou první a druhou metu. Více už Martin Schneider nedovolil a stejně tak jako v pátek, dokázal pro svůj tým udržet důležitou výhru.

Tempo Praha v domácím utkání s Arrows Ostrava opět dobře začalo. Meta zdarma a tři hity za sebou mu přinesly vedení 2:0. Ostravští ale dokázali odpovědět. Startující nadhazovač Jake Rabinowitz neodolal tlaku hostujících pálkařů a pěti body ve třech směnách obrátili vývoj utkání ve svůj prospěch. Snahu Tempa o snížení náskoku zmrazil tříbodový homerun Radima Novotného už na střídajícího Martina Zelenku. I ten si připsal další odpal za plot, proti Arrows již druhý a celkově v sezoně pátý, ale jeho týmu na vítězství nestačil. Arrows si tak odváží z Prahy svou druhou výhru v sérii, tentokrát 9:4.

První vítězství v nadstavbě slaví Hroši Brno. V předchozích dvou pražských duelech odcházeli se dvěma patnáctibodovými porážkami, ale domácí prostředí a John Hussey na kopci jim svědčili. Eagles se na pálce nedokázali významněji prosadit, výjimkou byl jednobodový homerun Jonáše Výbory. Když navíc vloni stříbrný tým nepodržela ani obrana, která zaznamenala tři chyby, vyhráli Hroši nakonec 4:2.

V neúplné tabulce vedou Draci se dvěma výhrami, ale tým ještě čeká odložené utkání s Kotlářkou. O 2. a 3. místo se děli Eagles s Arrows. Bez výhry je Kotlářka. Další utkání se hrají již ve čtvrtek. Zatím trochu tápající Kotlářku čeká pražské derby s Eagles a Arrows hostí Hrochy.

Baseballová extraliga, nadstavbová skupina o titul:
Hroši Brno - Eagles Praha 4:2
Kotlářka Praha - Draci Brno 0:3
Tempo Praha - Arrows Ostrava 4:9
Tabulka:
1.Draci Brno220100%
2.Eagles Praha32166,7
3.Arrows Ostrava32166,7
4.Tempo Praha31233,3
5.Hroši Brno31233,3
6.Kotlářka Praha2020

Reklama

Související témata: