Hlavní obsah

Chovají se k nám jako k laboratorním krysám! stěžuje si snookerová legenda

Sheffield/Praha

Snookerový šampion Ronnie O'Sullivan tvrdě kritizuje pořadatele mistrovství světa. Vrchol sezony se ve slavném Crucible Theatre rozběhne už v pátek a od propuknutí pandemie koronaviru půjde o první sportovní indoor akci na Ostrovech, která fanouškům otevře své brány. Hráčům se ale rozhodnutí pořadatelů vpustit do sálu až 300 osob vůbec nelíbí a tvrdě ho kritizují.

Foto: Sport.cz

Pětinásobný mistr světa ve snookeru Ronnie O'Sullivan.

Článek

Kvalifikant Anthony Hamilton, který trpí astmatem, označil rozhodnutí otevřít ochozy pro diváky za směšné. Podle něj může takový krok zcela zbytečně vést ke ztrátám na lidských životech.

„Pokud nemáte přání zemřít, záleží vám na vašem zdraví a berete situaci vážně, musíte chápat, jak se cítí," řekl o Hamiltonově kritice pětinásobný mistr světa O'Sullivan.

„Je to jako nějaký druh pokusu, zachází s námi jako s laboratorními krysami. Chtějí tam fanoušky, chtějí, aby byly věci v normálu. Já si ale myslím, že je to hodně riskantní, pro mě je to prasárna," cituje O'Sullivana britský Daily Mail.

Snookerový šampionát do pilotního programu návratu diváků do hlediště vybrala sama britská vláda, společně s kriketovým přátelákem z minulé neděle a s dostihy Glorious Goodwood, které jsou na programu v sobotu.

Všech dvaatřicet účastníků snookerového šampionátu podstoupí před prvním zápasem test na covid-19. Další pak absolvují před čtvrtfinále. Diváci budou muset nosit roušky při vstupu do divadla, až budou na svých místech, můžou je ale odložit.

„Znám lidi, kteří umřeli na covid. A já to tam nechci dostat, kámo," řekl ještě O'Sullivan. „Jediná dobrá věc je los, a že mám v prvním kole hrát proti Thepchaiya Un-Noohovi. To je hrozně fajn kluk. Když prohraju, tak mu můžu pogratulovat a se vší upřímností mu popřát hodně štěstí do zbytku turnaje," naznačil O'Sullivan, že v letošním ročníku by se stejně jako v tom minulém mohl vydat na cestu domů už po prvním kole.

Reklama

Související témata: