Hlavní obsah

Eagles byli nakonec v pražském derby šťastnější

Další kolo nadstavby baseballové extraligy bylo rozehráno ve středu pražským derby mezi Tempem a Eagles. Šťastnější nakonec byli Eagles, kteří vyrovnaný zápas rozhodli v poslední směně po doběhu Matěje Hejmy. V dohrávce už closer krčských baseballistů Vojtěch Bužga žádné drama nepřipustil.

Foto: baseball.cz, Jakub Pláteník

Baseballové menu je nachystáno...

Článek

Tempo tentokrát neskórovalo v první směně, naopak prohrávalo po dvou homerunech 0:2. Eagles vyhráli 5:4 a mají na svém kontě tři vítězství v TOP6. „Je to pro nás důležitá výhra, myslim, že už se rozjíždíme," věří Šimon Blažek, který odpálil svůj první extraligový homerun. „Skvělý pocit, o to příjemnější, že Adam Vrubel je navíc můj spolužák z gymnázia," usmívá se mladý hráč Eagles.

Za Tempo se na nadhoz po zranění vrátil Marek Minařík, který v posledních utkáních nastupoval pouze na pálce. "Série bude hodně vyrovnaná. Tým pálkařsky stále roste, nadhazovači dělají svou práci, pevně věřím, že série skončí kladně pro nás," věří svému týmu manažer Lubomír Čuhel. Pozitivně vidí zápasy s pražským rivalem také David Nevěřil, nejlepší nadhazovač základní části: "Série s Eagles je vždy těžká. Chceme potvrdit dobré výkony, hrát pro tým, bojovat do posledního outu a urvat celou sérii."

Eagles středeční výhrou snížili bilanci letošních vzájemných zápasů na 1:2. Série pokračuje v pátek v Krči od 19:00, v sobotu se hraje v Libuši od 14:00.

Baseballová extraliga, nadstavbová skupina o titul:
Tempo Praha - Eagles Praha 4:5
Tabulka:
1.Draci Brno54180,0
2.Arrows Ostrava64266,7
3.Kotlářka Praha53260,0
4.Eagles Praha73442,9
5.Hroši Brno62433,3
6.Tempo Praha72528,6

Reklama

Související témata: