Hlavní obsah

O'Sullivan si na MS ve snookeru připsal rekordně rychlou výhru

Pětinásobný mistr světa v královské kulečníkové hře snooker Ronnie O'Sullivan dostál na úvod šampionátu v Sheffieldu své přezdívce "Raketa". Čtyřiačtyřicetiletý Angličan prolétl úvodním kolem šampionátu za pouhých 108 minut, čímž výrazně překonal rekord MS.

Foto: Sport.cz

Pětinásobný mistr světa ve snookeru Ronnie O'Sullivan.

Článek

O'Sullivanovu pověstnou rychlost v prvním zápase v divadle Crucible odnesl Thajec Tchepčaja Un-Núch, jenž s domácí hvězdou prohrál za necelou hodinu a tři čtvrtě 1:10. Dosavadní nejrychlejší výhru v historii MS si loni připsal Shaun Murphy, jenž zápas ukončil za 149 minut.

Jeden z nejlepších hráčů historie snookeru O'Sullivan v duelu proti thajskému outsiderovi zahrál šťouch průměrně každých 14 sekund. Mezi jeho rekordy patří také nejrychleji zahrané maximum 147 bodů, což se mu v roce 1997 povedlo za pět minut a osm sekund.

Mistrovství světa ve snookeru bylo ze svého tradičního jarního termínu posunuto kvůli pandemii koronaviru. V úvodní den v pátek směl do hlediště divadla Crucible omezený počet diváků, kvůli zvýšenému počtu nakažených v Británii se ale od víkendu turnaj hraje před prázdnými sedačkami. "Je to tak lepší. Aspoň se nemusím vyrovnávat s tlakem a očekáváním fanoušků. Dřív bylo těžké mít během šampionátu klid," uvedl O'Sullivan, jenž před MS rozhodnutí hrát před diváky kritizoval.

Reklama