Hlavní obsah

Triatlonisté přišli kvůli koronaviru o ME v Estonsku

Lucemburk

Kvůli pandemii koronaviru se letos poprvé za 35 let neuskuteční mistrovství Evropy v olympijském triatlonu. Odložený kontinentální šampionát se měl koncem srpna konat v Estonsku, Evropská triatlonová unie (ETU) ho dnes ale definitivně kvůli rostoucímu počtu nakažených a komplikacím způsobeným opatřeními proti šíření covidu-19 zrušila.

Foto: CITY TRIATHLON Karlovy Vary

Česká spokojenost. Vendula Frintová (vpravo) na SP v triatlonu 2019 v Karlových Varech obhájila prvenství. Petra Kuříková byla čtvrtá.

Článek

Původně se mělo ME konat začátkem července, už v dubnu ale bylo přeloženo na 28. až 30. srpna a přesunuto z Tartu do nedalekého Otepää. ETU dnes odůvodnila jeho zrušení mimo jiné nerovnými podmínkami, s nimiž by se potýkali závodníci z jednotlivých zemí kvůli epidemiologickým opatřením. Například čeští reprezentanti by aktuálně museli po příjezdu do Estonska do čtrnáctidenní karantény.

Český tým zastihla zpráva na soustředění v Livignu, kde se na ME připravoval. "Pro nás je to velké zklamání, protože dosud to byl jeden z pevných bodů v sezoně a naše příprava k němu směřovala. Nyní se pokusíme připravit na závod Světového poháru v Karlových Varech a budeme doufat, že se uskuteční nějaké další závody ve druhé půlce sezony," uvedl v tiskové zprávě svazu reprezentační trenér Lukáš Vrobel. SP v Karlových Varech má termín 12. a 13. září.

Foto: CITY TRIATLON Karlovy Vary/Ondřej Kalmán

Vendula Frintová slaví triumf v roce 2018 v Karlových Varech.

Kvůli pandemii koronaviru bylo už dříve zrušeno mistrovství Evropy ve sprintu v Malmö, kde měla tento víkend obhajovat Petra Kuříková stříbro. Neuskutečnilo se ani ME do 23 let v Dněpropetrovsku ani ME ve středním triatlonu ve Walchsee.

Reklama