Hlavní obsah

Softbalisté Havlíčkova Brodu získali Mertla a nadstavbu zahájili vítězně

Praha

Softbalisté Havlíčkova Brodu skvěle rozehráli extraligovou nadstavbu. Hroši o víkendu zaznamenali čtyři výhry i díky zkušenému Davidu Mertlovi, který přišel na hostování, a v tabulce jsou v čele spolu se Žraloky Ledenice.

Foto: Česká softballová asociace

David Mertl se s 12 homeruny v minulé sezoně opět stal homerunovým králem. Teď hraje za Havlíčkův Brod.

Článek

Havlíčkův Brod si v sobotu poradil 2:1 a 5:1 s vítězem základní části Chomutovem a v neděli s loňskými finalisty Locos Břeclav 10:0 a 9:4. "Spokojeni jsme velice. Plníme plán, který jsme si dali," uvedl Mertl, který přispěl k výhrám pěti odpaly.

Mertl přišel k Hrochům na hostování z pražského týmu Spectrum s Tomášem Kleinem. "Máme pomoci hlavně na pálce," uvedl Mertl, který se u Hrochů sešel s nadhazovačem Michalem Holobrádkem. Právě jemu dělal chytače na loňském mistrovství světa v Česku. "U Hrochů mu nechytám, protože má v Brodě svého catchera a spolupráce jim funguje. Není důvod to měnit," upřesnil Mertl.

Nadstavba šesti týmů pokračuje za čtrnáct dní a o složení semifinálových dvojic se ve vyrovnané tabulce rozhodne první zářijový víkend. Třetí je zatím Chomutov a trojice Tempo, Břeclav a Most se dělí o čtvrté místo.

Reklama

Související témata: