Hlavní obsah

Nováček zadupal favorita! V prvním kole Paddock ligy Mamuti porazili Ostravu Steelers

Praha

Sliby se mají plnit. Trenér týmu Přerov Mammoths před pár dny slíbil, že jeho svěřenci na startu nového ročníku Paddock ligy amerického fotbalu vyhrají nad favoritem z Ostravy. A stalo se. Velké překvapení je na světě! Outsider vyhrál nad trojnásobnými vicemistry 25:22. „Je to určitě největší vítězství v kariéře. Bylo krásný vyhrát druhou a třetí ligu, ale tohle je nejvíc," prohlásil Petr Stejskal, předseda Mammoths. V dalších zápasech si Vysočina Gladiators poradila s Ústím nad Labem Blades a další nováček Prague Mustangs prohrál na hřišti Pilsen Patriots.

Foto: Karin Tylová

V prvním kole Paddock ligy amerického fotbalu porazili přerovští Mamuti favorizované Steelers.

Článek

Přerovští hráči překvapili Steelers hned v první akci, když pláchl running back Michal Bock a přes celé hřiště otevřel touchdownem skóre. Opaření Steelers dlouho nedokázali najít recept na výborně hrající obranu domácích Mammoths. „Před zápasem jsme věděli, že musíme zastavit Bocka, bohužel se nám to nepovedlo," litoval nový trenér Steelers Lonnie Hursey.

Navíc ve druhé čtvrtině se Přerovu povedlo navýšit skóre na 13:0 po spolupráci quarterbacka Michala Stokláska s Adamem Žouželkou. Ten musel v zápase zastoupit Bocka, který se v průběhu prvního poločasu zranil. Ostravští se vrátili do hry před koncem půle díky obrovské chybě Mammoths. Lukáš Gromus se při odkopu Ostravy dotkl míče, která tím pádem mohla míč ukořistit a na hřišti tak zůstal útok Ostravy. Nabídnutou šanci zužitkovali Steelers prvním touchdownem v sezoně.

Loňskému finalistovi se pak podařilo pouze korigovat skóre. Výborně hrající obrana Mammoths si připsala i touchdown, když přerovský Tomáš Zábranský vystihl přihrávku quarterbacka Steelers, zachytil míč a doběhl s ním až do endzóny. „Úžasný výkon obrany, útok se občas trefil a dopadlo to dobře," hodnotil zápas hrající předseda Mammoths Petr Stejskal. V závěru zápasu Steelers už jen upravili na konečných 25:22 pro Mammoths.

„Máme nový systém v obraně a v útoku, stále si vše sedá. Nicméně nás překvapili, soupeř předvedl úplně jinou hru, než jsme čekali," prohlásil Petr Foldyna, obránce Steelers.

Další zápasy úvodního kola Paddock ligy překvapení nepřinesly.

Výsledky Paddock ligy amerického fotbalu
Přerov Mammoths - Ostrava Steelers 25:22
Vysočina Gladiators - Ústí nad Labem Blades 37:0
Brno Alligators - Brno Sígrs 7:26
Pilsen Patriots - Prague Mustangs 41:21

Reklama