Hlavní obsah

Další mítink jezdců všestrannosti se blíží. Do Pardubic dorazí Orctová i Hatla

Do Pardubic se znovu sjedou elitní jezdci všestrannosti. Druhý z letošních závodů se ve městě perníku uskuteční od 4. do 6. září, přičemž soutěže olympijské disciplíny se budou konat souběžně s dvaadvacátým ročníkem mezinárodní výstavy Koně v akci.

Foto: Petr Šedivý

Příznivci všestrannosti se v září opět sejdou v Pardubicích.

Článek

Všestrannost patří k nejnáročnějším jezdeckým disciplínám. Kombinuje drezuru, parkurové skákání a terénní zkoušky – crossy, které v podmínkách pardubické dostihové dráhy mají svá specifika. Pro zářijové soutěže je vzhledem k souběhu s výstavou Koně v akci vypsáno méně soutěží než obvykle, přesto se fanoušci mohou opět těšit na velká jezdecká jména.

V akci uvidí třeba několikanásobnou mistryni České republiky Elišku Orctovou nebo Jaroslavu Hatlu, jenž reprezentoval na olympijských hrách v Athénách a Pekingu. Právě on bude jedním z trojice špičkových jezdců, kteří budou v komentované ukázce prezentovat všestrannostní disciplíny návštěvníkům výstavy Koně v akci, a to v sobotu 5. září v hlavním programu výstavy.

Pro zářijové závody Pardubické všestrannosti je vypsáno šest soutěží, včetně kategorií pony pro nejmladší závodníky. Závodiště bude pro účely výstavy rozděleno do několika sportovních a návštěvnických sektorů, a tak se všechny tři disciplíny uskuteční na travnatém povrchu dostihové dráhy. V pátek jsou na programu drezury všech soutěží, v sobotu budou jezdci pony absolvovat terénní zkoušku a ostatní soutěže parkurové skákání. V neděli závody uzavře parkur pony a terénní zkoušky zbývajících soutěží až do stupně obtížnosti L.

Vstup na závody v pátek a v neděli je zdarma, v sobotu je potřeba zakoupit vstupenku na výstavu Koně v akci. Tu lze pořídit již nyní na www.zavodistepardubice.cz/vstupenky. Základní vstupné v online prodeji je 120 Kč - děti mají vstup zdarma, mládež a důchodci poloviční slevu. V nabídce je také výhodné rodinné vstupné. Vstupenky budou k dispozici i v den konání výstavy Koně v akci přímo na závodišti, jejich cena je ale v základním vstupném o 30 korun vyšší.

Ve stejných dnech jako Pardubická všestrannost se na travnatém kolbišti nedaleko paddocku koná i turnaj koňského póla Taxis Polo Open Cup, který vyvrcholí v neděli velkým finále. Pravidla pro vstup jsou stejná jako u všestrannosti.

Reklama