Hlavní obsah

Americký bobista Hays kvůli zranění hlavy z tréninku končí

LAKE PLACID

Americký bobista Todd Hays musel týden po nehodě v tréninku ukončit kariéru. Stříbrný olympijský medailista v závodech čtyřbobů z her v Salt Lake City 2002 utrpěl při nehodě zranění hlavy. Podle původní diagnózy mělo jít o otřes mozku, ale další vyšetření odhalila, že čtyřicetiletý pilot má na mozku hematom. Pokud by jezdil dál, mohlo by ho postihnout krvácení a byl by ohrožen na životě.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Ilustrační foto

Článek

"Takhle jsem kariéru končit nechtěl. Jsem z toho zničený, protože to beru tak, že jsem zradil svůj tým. Ti tři kluci počítali s tím, že je dovedu na olympiádu a teď nemůžu," uvedl v úterý Hays v prohlášení. "Rodina a budoucnost jsou ale důležitější než cokoli jiného a to si musím uvědomit," dodal americký pilot, který havaroval se svou posádkou minulou středu ve Winterbergu.

Hays ukončil v Salt Lake City po 46 letech americké čekání na olympijskou medaili v závodech bobů. O rok později získal stříbro i na mistrovství světa a v roce 2004 získal se svým čtyřbobem bronz. Po olympiádě v Turíně ledové koryto opustil a začal se věnovat práci trenéra amerického fotbalu. Loni se však k bobům vrátil s cílem probojovat se do Vancouveru.

Reklama