Hlavní obsah

Softbalistka Pecková vstoupila do japonské ligy. Soupeřkám nepovolila ani bod

Tokio/Praha

Má za sebou velkou premiéru! Nejlepší česká softbalistka Veronika Pecková si zahrála zápas profesionální japonské ligy, která měla původně začít v březnu. Její tým Toyota Red Terries porazil v úvodním kole obhájkyně titulu Bic Camera Takasaki Bee Queen poměrem 10:1. „Bylo to super. Moc jsem se těšila, protože pouze na tento víkend se mohli přijít podívat i fanoušci. Atmosféra byla parádní," pochvalovala si v tiskové zprávě pro média Pecková, jedna z nejlepších evropských nadhazovaček.

Foto: Toyota Red Terries

Nejlepší česká softbalistka Veronika Pecková si zahrála zápas profesionální japonské ligy.

Článek

Jde o jeden z největších milníků tuzemského softbalu. Poprvé v historii nastoupila česká hráčka v prestižní japonské lize, která je považována za nejlepší soutěž světa. Veronika Pecková šla na hřiště na začátku poslední sedmé směny a čelila pěti pálkařkám. Míče z její ruky létaly rychlostí kolem 110 km/h, společně s obranou nepovolila soupeřkám ani jeden doběh. „Před zápasem jsem byla nervózní, ale ne tak moc, jako někdy bývám. Pravá nervozita přišla až během utkání. Ale mám to za sebou, takže dobrý," uvedla Pecková.

Přitom původně se měla sezona rozběhnout na konci března. Kvůli koronavirové pandemii však odsunula start na začátek září. Pecková v Japonsku celou dobu trénovala. „Je škoda, že sezona začala až takhle pozdě, protože budeme hrát jen jedenáct zápasů v základní části, což není mnoho. Na druhou stranu se ještě v srpnu mluvilo o tom, že se může celá sezona zrušit jako ta mužská, takže to vlastně dopadlo dobře," dodala Pecková, která s týmem Žraloci Ledenice vyhrála tři české tituly.

Opatření kvůli Covid-19 jsou v Japonsku hodně podobná jako v Česku. „Máme jen nařízeno omezit kontakt mezi hráčkami na minimum a všechno desinfikovat," popsala Pecková, která mezi ostatními softbalistkami v Japonsku vyčnívala díky své výšce. V minulosti vyhrála poloprofesionální ligu na Tchaj-wanu a finále hrála i na Novém Zélandu. Nyní se plně zaměřuje na japonskou ligu a tým Toyota Red Terries.

Softbalové celky v Japonsku vlastní společnosti, které často platí hráčky jako zaměstnance. V lize tak působí týmy jako Big Camera, Honda, Denso či Hitachi.

Reklama

Související témata: