Hlavní obsah

Softbalistky Joudrs vyhrály základní část extraligy

Praha

Softbalistky pražských Joudrs vyhrály po patnácté v řadě základní část extraligy. Díky lepšímu skóre předčily Eagles Praha. Oba týmy postoupily přímo do semifinále play off. Ve čtvrtfinálových sériích na dvě výhry se obhájkyně titulu Ledenice střetnou se Snails Kunovice a pražské Tempo s Trutnovem.

Foto: ČSA

Softbalistky Eagles Praha.

Článek

Hráčky Joudrs i Eagles vyhrály v základní části 23 zápasů z třiceti. Bohnický tým Joudrs ale nasázel 250 bodů, o 54 více než Eagles, a měl i lepší obranu.

"Naším cílem je finále," uvedla v tiskové zprávě vnitřní polařka Joudrs Veronika Klimplová, která se vrátila po dvou letech studia a hraní na Floridě. Na patnácté výhře Joudrs v dlouhodobé části se podílela 36 odpaly, z toho jedním homerunem. "Vypovídá to o kvalitách týmu. Myslím, že jsme si dokázaly, že když je potřeba, tak každá dokáže zahrát kdekoliv a pomoct tak týmu, kde se dá," vyzdvihla Klimplová.

Uplynulé tři ročníky ovládly Ledenice, kterým ale letos chybí nadhazovačka Veronika Pecková. Joudrs slavily naposledy titul v roce 2016. "Po dvou čtvrtých místech je čas na medaili, zlatá by byla samozřejmě nejlepší," řekla Klimplová.

Individuální statistiky ovládly po základní části zástupkyně pražských týmů. Nejvíce odpalů (40) zaznamenala Ema Vodičková z Tempa. Nejvíce bodů (29) svými odpaly stáhla Gabriela Slabá z Eagles. Mezi nadhazovačkami vládla Lucie Maršíková ze SaBaTu Praha, která předvedla 107 strikeoutů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články