Hlavní obsah

Velkou jarní cenu ovládl ve finiši slovenský hřebec Innovator

PRAHA

Slovenský kůň Innovator s žokejem Jaroslavem Línkem vyhrál po skvělém finiši ve Velké Chuchli 89. Velkou jarní cenu, první díl Trojkoruny. Až v posledních metrech předstihl o hlavu od startu vedoucího Rabbit Kinga. Zahraniční kůň naposledy ovládl Velkou jarní před třinácti lety.

Článek

V konkurenci šestnácti koní v dostihu na 1600 metrů o 800.000 korun pro tříleté hřebce doběhl třetí Atacama Crossing. "Měl jsem velmi dobrý průběh, byl to parádní dostih. Musím říci, že už jsem si myslel, že ho nestihneme, ale nakonec to vyšlo," řekl pro Českou televizi slovenský žokej šampion Línek.

Rabbit King s žokejem Martinem Srncem šel poslední do boxů, ale pak vyrazil jako blesk. "Je to hektický kůň, takže mi nedal moc na výběr," uvedl Srnec. Na vedoucí pozici vydržel celý dostih, ale nakonec ani bičík nepomohl Srncovi udržet vedení. Favorizovaný Innovator na změklé trati skvěle načasoval finiš. "Chytil nás vytrvalejší a velmi dobrý kůň. Není to ostuda, já jsem maximálně spokojený," hodnotil Srnec druhé místo Rabbit Kinga.

Druhý dostih Trojkoruny, jubilejní 90. ročník Fortuna Českého derby, se uskuteční 27. června.

Rovinový dostihový mítink v Praze-Velké Chuchli
89. Velká jarní cena Holdingu Rabbit CZ (1600 m, dotace 800 000 korun): 1. Innovator (ž. Línek, trenér Kubovičová, stáj OMS), 2. Rabbit King, 3. Atacama Crossing. Čas: 1:41,67. Výrok: boj - krk - 1 1/4.
Další dostihy
I. Carcassonne (žk. Vraj) - Keyta Bonita - Leander.
II. Džin (Korečková) - Imposant Bin - Pyšná princezna.
III. Heat Set (ž. Lukášek) - Another True Story - Ediggio.
V. Merrbaca (žk. Vraj) - Glover - Paolina.
VI. Arzek (ž. Chaloupka) - Kind Girl - Quantanamera.
VI. Desperado (Foret) - La Tortura - Realta.

Reklama