Hlavní obsah

Softbalisté Chomutova jsou prvními finalisty

Chomutov

Softbalisté Beavers Chomutov postoupili do finále domácí extraligy. Rozhodla o tom výhra 7:0 nad pražským Tempem 7:0. Severočeši slavili už po páté směně, sérii vyhráli hladce 3:0 na zápasy. Chomutov bude bojovat o dvanáctý titul. Soupeřem mu budou buď Žraloci Ledenice, nebo Hroši Havlíčkův Brod. „Je skvělé, že jsme po pěti letech znovu ve finále," prohlásil Marek Malý, opora vítězů a jeden z hrajících kapitánů.

Foto: Česká softballová asociace

Softbalisté Chomutova jsou prvními finalisty domácí extraligy.

Článek

„Klíčové bylo vedení hned v úvodu, to mi dodalo při nadhozu sebevědomí. Jsem moc rád, že fungoval opět celý line-up. Kluci se hodně zvedli a trefují se," hlásil spokojeně Malý, který v loňském roce jako nadhazovač vyházel vítězné finále Evropského superpoháru pro dánský Horsholm.

Chomutov tak poprvé od roku 2015 postoupil do finále extraligy a bude usilovat o svůj dvanáctý titul. Beavers vládli českému softbalu v první dekádě od přelomu tisíciletí a nechyběli několik let ve finále. „Rádi bychom na ty úspěchy navázali, ale stojíme nohama na zemi. Oba soupeři jsou velmi kvalitní. Hroši mají jednoho z nejlepších nadhazovačů na světě, Ledenice zase kvalitní tým. Chceme si udržet výkonnost a soustředit se na sebe," pokračoval v hodnocení Malý.

Chomutov dříve táhla za úspěchy legenda Lubomír Vrbenský, čtyřnásobný mistr Evropy a člen síně slávy. Dobře si to uvědomuje i současný kapitán týmu. „Je to u nás hodně o těch klucích, kteří se sami vypracovali, byli úspěšní a pak nám zkušenosti předávali. Snažíme se čerpat zkušenosti od hráčů, kteří ve své éře byli nejlepší," dodal Malý.

Reklama

Související témata: