Hlavní obsah

Rekordní zápis v Paddock lize: Dvorský z Ostravy nasázel sedm touchdownů

Praha

Přišel, viděl, zvítězil a ještě zaznamenal rekord. Dominik Dvorský měl v letošní sezoně hrát ve druhé rakouské lize za Znojmo Knights. Jenže kvůli koronaviru jeho tým nehraje, a tak se Dvorský vrátil zpět do celku Ostrava Steelers. V duelu proti Přerovu Mammoths se Dvorskému a jeho útoku povedl nevídaný kousek. Zaznamenal totiž sedm běhových touchdownů a pomohl ostravskému týmu k výhře.

Foto: ČAAF

Hráč amerického fotbalu Dominik Dvorský zaznamenal v Paddock lize sedm běhových touchdownů, což je rekord soutěže.

Článek

Trojnásobní tuzemští vicemistři Steelers vstupovali do sezony s řadou změn. Z týmu odešel hrající trenér Garrett Griffeth i ofenzivní zbraň Dominik Dvorský. A bez této dvojice skončil první duel pohromou. Nováček Paddock ligy Přerov Mammoths si na Steelers vyšlápl a senzačně vyhrál.

Dvorský přihlížel utkání jen z tribuny. „Hned po zápase jsem se šel domluvit s vedením, že jsem ochoten nastoupit a pomoci týmu," vzpomínal Dvorský na nečekaný návrat. Hbitý running back se nebál, že by po dlouhé pauze bez fotbalu nebyl ve formě. „Cítil jsem se po fyzické stránce připravený. Trénoval jsem intenzivně od ledna. První zápas proti Alligators jsem byl schopen odehrát celý bez střídání a ukázal jsem formu, na kterou jsem dřel."

Útok Steelers pak nabral na obrátkách. Následovala výhra 45:6 a 60:17 proti Brnu Alligators a útočné obrození odnesli i plzeňští Patriots, které Steelers porazili 40:20. Výraznou postavou ve všech zápasech byl právě Dvorský. Ten ale připomíná, že hlavní zbraní útoku Ostravy je ofenzivní lajna, která mu razí cestu. „Mám tu nejlepší ofenzivní lajnu v lize, na kterou se můžu spolehnout. Vím, že za jejich zády udělám vždy minimálně 5 yardů. Všechna sláva patří jim," pochválil spoluhráče.

Zápis do knihy rekordů zaznamenal Dvorský v dlouho očekávané odvetě proti Mammoths. „Chceme všem a hlavně sobě ukázat, že první zápas byla jen náhoda," burcoval tým před zápasem nový hlavní trenér Steelers, Lonnie Hursey. Útok ostravského celku byl i bez quarterbacka Alavara Fadiniho k nezastavení. Obrana Mammoths nenašla recept na to, jak běhový útok soupeře zastavit a Dvorský sázel jeden touchdown za druhým. Nakonec se jeho bilance zastavila na rekordních sedmi touchdownech. Nikdo v Paddock lize neskóroval v jednom zápase více běhových touchdownů.

Steelers se po rozpačitém startu vrátili do role jednoho z favoritů Paddock ligy. Po pěti kolech základní části jsou společně s Brnem Sígrs na prvním místě skupiny Východ. Zápas mezi Steelers a Sígrs je na programu už o tomto víkendu. A obránci brněnského týmu už jistě řeší, jak běhový útok v čele s Dominikem Dvorským zastavit.

Reklama

Související témata: