Hlavní obsah

Pljuščenko si kvůli exhibicím už nezazávodí

PRAHA

Ruský krasobruslař Jevgenij Pljuščenko si možná už nezazávodí. Mezinárodní krasobruslařská federace (ISU) totiž trojnásobnému mistru světa odebrala v pondělí oprávnění startovat na soutěžích, které pořádá. A důvod? Účast na exhibicích v březnu a dubnu, k nimž neměl Pljuščenko povolení.

Foto: David J. Phillip, ČTK/AP

Ruský krasobruslař Jevgenij Pljuščenko

Článek

"Exhibicemi, kterých se Jevgenij Pljuščenko zúčastnil bez našeho souhlasu, porušil pravidla. Důsledkem toho je ztráta oprávnění ke startu na soutěžích," uvedla Mezinárodní krasobruslařská federace ve své tiskové zprávě.

Jevgenij Pljuščenko v roce 2006 po olympijských hrách v Turíně přerušil na tři a půl roku kariéru. Loni na podzim se k závodění vrátil, aby se letos mohl zúčastnit olympiády ve Vancouveru. Tam však titul olympijského vítěze neobhájil a musel se smířit s druhým místem. V březnu se šestinásobný evropský šampión omluvil z účasti na mistrovství světa, následně však vystupoval na různých exhibicích.

Pokud si famózní krasobruslař bude chtít splnit svůj další sen - zvítězit v roce 2014 na olympijských hrách v Soči, musí se do jednadvaceti dnů odvolat k Sportovnímu arbitrážnímu soudu ve švýcarském Lausanne.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články