Hlavní obsah

Holobrádek zářil a softbaloví Hroši berou ve finále první výhru

Vstup do finále softbalové extraligy se povedl Hrochům Havlíčkův Brod, kteří v sobotním zápase porazili Chomutov Beavers 4:0. Dařilo se hlavně nadhazovači Michalu Holobrádkovi, který nepovolil soupeřům ani jeden úspěšný odpal. Chomutovští pálkaři si nevěděli rady, naprázdno vyšel například hlavní tahoun Marek Malý.

Foto: ČSA

Nadhazovač Michal Holobrádek byl hvězdou prvního finále.

Článek

Hroši si připsali dva body ve druhé směně a položili základ k úspěchu. Další přidali ve třetí a ve čtvrté směně. Celé utkání měl pod kontrolou nadhazovač Holobrádek. „Kluci byli lepší, v každé směně se dostávali na mety. Dělali nám to fakt těžké," prohlásil Ondřej Musil, catcher Chomutova.

Celkem si Holobrádek připsal třináct strikeoutů. „Pro nás to bylo trochu nešťastné utkání. Věděli jsme, že Holobrádek je jeden z nejlepších nadhazovačů v lize, ale věřili jsme si. Dobře nás ale zavřel," tvrdil trenér Beavers Jan Řápek.

Celkem Hroši zaznamenali pět úspěšných odpalů, dva z nich dal Petr Kruntorád. „Byla velká výhoda, že jsme v týdnu hráli každý druhý den zápasy pod tlakem. Byli jsme v zápasovém rytmu, což se projevilo na pálce," hodnotil trenér Hrochů Dušan Šnelly.

Druhé utkání finálové série se hraje v neděli od 15:30 v Havlíčkově Brodě.

Reklama