Hlavní obsah

Bomba, opravdu jsem si to užil. Silák vkročil mezi kulturisty

Praha

Rozhodl se pro intenzivní tři týdny, které mu přinesly hodně nového. I když nevystoupal Jiří Tkadlčík na bednu, odešel spokojen. Český strongman v neděli vkročil na pódium v hotelu Hilton na akci IFBB Diamond Cup Prague. Pózoval s ostatními závodníky v kategorii physique muscular. Za necelý měsíc shodil téměř jedenáct kilo.

Foto: archiv Jiřího Tkadlčíka

Jiří Tkadlčík a jeho žena Valerie na IFBB Diamond Cup Prague

Článek

„Příprava byla krátká a intenzivní. Jsem rád, že jsem si to mohl vyzkoušet. Bomba. Opravdu jsem si to užíval, i ty nízké cukry. Vyzkoušet se má všechno, kromě heroinu, jak já říkám," usmíval se po akci silák, který dokáže zvednout na mrtvý tah přes 400 kilo.

Změna sportu se objevila jako blesk z čistého nebe. S nabídkou přišel Vjačeslav Vinogradov při setkání v Žatci, kde měl Tkadlčík exhibici. Začal na 111 kilech, na pódium šel s vysekaným metrákem.

Strongman Jiří Tkadlčík se dal na kulturistiku. Podívejte se, jak se připravoval na závodyVideo: Sport.cz

„Samozřejmě rezervy tam byly, ale myslím, že jsem se mezi kluky neztratil. Byla to další výzva, která mě posunula, dala mi hodně ohledně stravy. Naučil jsem se nové věci, takže výzva splněna na 100 %. Je zajímavé, co se dá s tělem vše udělat, fakt masakr," přiznal Tkadlčík, který před nástupem na přehlídková prkna řešil nově pózování i depilaci celého těla.

„Poprvé v životě jsem se musel celý oholit, krátil jsem bradu, byl jsem na peelingu, aby chytla barva. Když jsem dal pět kol pózování, tak to člověka strhá jako trénink," vzpomínal Tkadlčík, který se v neděli odměnil hamburgerem a sladkostmi.

„Nevím, jestli dám ještě kulturistické závody, teď mi to stačilo, ale nikdy neříkej nikdy, určitě ale můžete čekat bláznivé výzvy, tohle mě baví. Teď přijde návrat k těžkým činkám, těžkým tréninkům, chtěl bych tréninky kombinovat i s nějakým pumpováním. Rád bych si z kulturistické přípravy něco odnesl, abych mohl dělat svůj sport líp. Nechám tělo trochu vydechnout a jdeme zpět, strongman je pro mě numero uno," ví i přes nezapomenutelný zážitek Tkadlčík.

Reklama

Související témata: