Hlavní obsah

Čeští baseballisté budou startovat v Interkontinentálním poháru

BRNO

Čeští baseballisté na závěr sezony změří síly se soupeři z absolutní světové špičky. Na přelomu října a listopadu se představí na Interkontinentálním poháru na Tchaj-wanu, kde budou vedle domácího výběru startovat také Itálie, Nizozemsko, Japonsko, Korea, Panama, Nikaragua a finalisté posledního MS Kubánci.

Foto: John Sommers II, Reuters

Baseball - ilustrační foto

Článek

Pořadatelé ještě čekají na vyjádření úřadujících mistrů světa USA a bronzového týmu Kanady. "Myslím si, že marně. Účast v tomto turnaji nezaručuje žádná kvalifikace, ale lobuje se v zákulisí," uvedl předseda České baseballové asociace Petr Ditrich.

Příležitost v reprezentačním výběru, který povede trenér úspěšné jednadvacítky Pavel Chadim, dostanou adepti na start na mistrovství Evropy 2012 v Nizozemsku. "Nezajímá mě, jak je kdo starý. Hlavním kritériem bude stoprocentní jistota, že na sobě chtějí vybraní hráči pracovat a zlepšovat se," řekl kouč ČTK.

"Přál bych si, aby třetinu výběru tvořili hráči, kteří vyhráli nedávné mistrovství Evropy jednadvacítek. Ale zda to tak bude, ještě nemohu říci. Také oslovím i hráče, kteří působí v zahraničí," dodal Chadim, který musí předložit nominaci do 9. září.

Reklama