Hlavní obsah

NFL momentálně neuvažuje o dohrání sezony v bublině

Los Angeles

Představitelé zámořské ligy amerického fotbalu NFL nepovažují uzavření do bubliny za ideální řešení pro dohrání sezony, kterou dál komplikuje koronavirus. Po nedávném nárůstu pozitivních případů, kvůli nimž se musel odkládat program, schválili povinné testování v den zápasů či používání roušek při nástupu na hřiště.

Foto: George Walker Iv, Reuters

Představitelé zámořské ligy amerického fotbalu NFL nepovažují uzavření do bubliny za ideální řešení pro dohrání sezony, kterou dál komplikuje koronavirus.

Článek

Minulý týden musela NFL odložit kvůli nákaze covidem-19 tři zápasy, některé týmy navíc byly nuceny uzavřít své tréninkové areály. Vedení soutěže tak nevylučuje prodloužení termínu pro dohrání základní části. Pro play off původně zástupci ligy uvažovali o uzavřených základnách v Los Angeles nebo v Dallasu, nyní se ale od modelu, v němž se dohrávala hokejová NHL i basketbalová NBA, začínají odvracet.

"Rozhodující bude flexibilita," uvedl komisionář NFL Roger Goodell po jednání s majiteli klubů.

Foto: Christopher Hanewinckel, Reuters

Představitelé zámořské ligy amerického fotbalu NFL nepovažují uzavření do bubliny za ideální řešení pro dohrání sezony, kterou dál komplikuje koronavirus.

Podle šéflékaře NFL Allena Sillse není uzavření do bubliny nejbezpečnějším řešením z řady důvodů. Zavlečení koronaviru hrozí mimo jiné od personálu, který se o její chod stará zvenku, šíření v uzavřené komunitě pak může být výrazně rychlejší. Varoval rovněž, že odloučení od blízkých představuje pro hráče velký stres, který se může projevit na jejich zdraví.

Vedení soutěže dnes kvůli koronaviru odvolalo tradiční exhibici Pro Bowl. Utkání hvězd mělo 31. ledna hostit Las Vegas, jež tak dostane možnost zápas uspořádat v roce 2022. Fanoušci ale přesto mohou pokračovat v hlasování pro své oblíbence, NFL společně s hráčskou asociací NFLPA pracují na alternativním virtuálním programu.

Reklama