Hlavní obsah

U pyramid brali vítězové rekordní milionové odměny. Squashový turnaj ovládli Egypťané

Praha

Velká vzpruha pro světový squash! Jeden z nejprestižnějších turnajů PSA sezony se uskutečnil v Gíze a již tradičně se Egypt Open odehrál na skleněném kurtu u pyramidy. Z titulů se radovaly domácí hvězdy. Mezi muži triumfoval Ali Farag a mezi ženami Nour El Sherbini. Oba se v listopadu dostanou na první místo světového žebříčku. A co víc – oba si navíc z prize money vezmou skoro 900 tisíc korun.

Foto: Sport.cz

Jeden z nejprestižnějších squashových turnajů se uskutečnil u egyptských pyramid.

Článek

Po několika měsících pauzy kvůli pandemii mají za sebou squashisté velmi atraktivní akci. Nejprestižnější, ikonickou... Egypt Open se totiž hraje přímo u pyramidy v Gíze a na tribuny v poušti mohli také diváci. Těm udělal radost triumf domácích squashistů. El Sherbini porazila za 37 minut krajanku Nouran Goharu. „Bojovala neuvěřitelně, i když se zranila. Cestou do finále porazila řadu špičkových hráček. Jsem nadšená, že jsem utkání zvládla," prohlásila El Sherbini, která si připsala svůj 22. titul na okruhu PSA.

Po roce se do finále dostal také Ali Farag, který v loňském roce u pyramid na triumf nedosáhl. Stejně jako v roce 2016. Potřetí už to vyšlo, když si poradil ve třech setech s Tarekem Momenem. „Vždycky jsem snil o tom, že tady vyhraju. Bylo to pro mě dost emotivní," vyhlásil Farag, který získal stejně jako vítězka El Sherbini stotisícové prémie. Každý z nich dostane 38 tisíc dolarů, tedy cca 870 tisíc korun. Jedná se o nejvyšší cenu pro vítěze na PSA okruhu.

Reklama

Související témata: