Hlavní obsah

Mistr světa Chen vyhrál s velkým náskokem Americkou brusli

Las Vegas

Mistr světa Nathan Chen ovládl úvodní závod krasobruslařské Grand Prix v Las Vegas. Přestože se v sobotní volné jízdě nevyhnul chybám, vyhrál s velkým náskokem 24 bodů před americkým krajanem Vincentem Zhouem a prodloužil vítěznou šňůru, která začala po nezdaru na předloňských olympijských hrách v Pchjongčchangu. Naopak v soutěži žen činil rozdíl mezi vítěznou Mariah Bellovou a druhou Bradie Tennellovou jen 1,66 bodu.

Foto: David Becker, ČTK/AP

Nathan Chen ovládl úvodní závod krasobruslařské Grand Prix v Las Vegas

Článek

Tradiční seriál Grand Prix, který bývá testem formy předních závodníků v první polovině sezony, je letos kvůli koronavirové pandemii kratší a omezený na regionální účastníky. Na Americké brusli se na stupně vítězů prosadil jediný zahraniční krasobruslař, Kanaďan Keegan Messing obsadil třetí místo.

Bellové stačil náskok z krátkého programu, ve volné jízdě byly lepší tři soupeřky. Tennellová se dokonce blýskla kombinací trojitého axela s trojitým toeloopem. Soutěž tanečních párů vyhráli favorité Madison Hubbellová a Zachary Donohue, sportovním dvojicím vládli při prvním společném soutěžním startu Alexa Knierimová a Brandon Frazier.

V Las Vegas měl startovat i Michal Březina, Chenův tréninkový partner, ale zranění zad ho o účast připravilo. Po zrušení soutěží v Kanadě a Francii budou v listopadu následovat jen tři další závody - v Číně, Moskvě a Japonsku. Tradiční prosincové finále, naplánované do Pekingu jako testovací soutěž před ZOH 2022, bylo odloženo.

Závod seriálu Grand Prix v krasobruslení v Las Vegas:
Muži:
1. Chen (USA) 299,15,
2. Zhou (USA) 275,10,
3. Messing (Kan.) 266,42.
Ženy:
1. Bellová (USA) 212,73,
2. Tennellová (USA) 211,07,
3. Shinová (USA) 206,15.
Sportovní dvojice:
1. Scimecaová Knierimová, Frazier (USA) 214,77,
2. Calalangová, Johnson (USA) 207,40,
3. Luová, Mitrofanov (USA) 189,65.
Taneční páry:
1. Hubbellová, Donohue (USA) 211,39,
2. Hawayeková, Baker (USA) 202,47,
3. Carreiraová, Ponomarenko (USA) 185,78.

Reklama