Hlavní obsah

Slavný Melbourne Cup bude přes zmírnění opatření bez diváků

Melbourne

Nejslavnější australský dostih Melbourne Cup se v příštím týdnu uskuteční bez přítomnosti diváků. Přes aktuální zmírnění opatření proti šíření koronaviru ve státě Victoria zůstane hlediště v úterý prázdné, každoročně souboje na závodišti Flemington sleduje přes 100 000 lidí.

Foto: Sport.cz

Slavný Melbourne Cup se blíží - ilustrační foto

Článek

Stát Victoria po více než sto dnech uzavření umožnil od úterní půlnoci obyvatelům Melbourne, kde žije zhruba pět milionů lidí, volně vycházet z domu, otevřely se také bary, restaurace, hotely a všechny maloobchodní provozy. I nadále ale platí určitá omezení shromažďování osob na veřejných prostranstvích včetně sportovních akcí.

Ministr sportu Martin Pakula vysvětlil, že změny jsou příliš čerstvé na to, aby mohly platit už při Melbourne Cupu, který se od roku 1861 koná vždy v první listopadové úterý. Vzhledem k obrovské popularitě se dostihu říká závod, který zastaví zemi.

"Vláda konstatovala, že příští týden ještě není vhodná doba na shromažďování tohoto druhu. Je to správné rozhodnutí učiněné v zájmu všech Viktoriánů," uvedl Pakula.

Reklama