Hlavní obsah

Boxer Kličko se v tréninku zranil. Lže, tvrdí Chisora

BERLÍN

Boxer Vladimir Kličko odvolal kvůli zranění sobotní obhajobu titulů mistra světa v těžké váze organizací WBO, IBF a IBO. Ukrajinec se měl střetnout s vyzyvatelem Britem Dereckem Chisorou, ale ve středu si v tréninku natáhl břišní sval na levé straně a potřebuje čtyři až šest týdnů na uzdravení.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Vladimir Kličko a Dereck Chisora.

Článek

"Souboj byl odvolán, protože si Kličko natáhl břišní sval," oznámil boxerův tým ve středu před půlnocí. "Sobotní zápas je zcela vyloučen, má tam čerstvý hematom," uvedl doktor Sven Rössling z kliniky v Mannheimu, který Klička vyšetřil.

Úřadující britský šampion Chisora, jenž má za sebou 14 vítězných zápasů v profiringu, byl zprávou o zrušení duelu zklamán. "Nechce tomu ani věřit, vždyť už byl před soubojem perfektně připraven," řekl jeho promotér Frank Warren.

Zrušení souboje s Chisorou otvírá možnost domluvit mnohem více očekávaný souboj Klička s jiným Britem Davidem Hayem. Ten je držitelem pásu organizace WBA, který jediný z mistrovských titulů Vladimir Kličko nikdy nezískal.

Chisora se však nechce své šance na mistrovský zápas vzdát a Kličkovu zranění příliš nevěří. "Podle mně se mu nechtělo. Ale nabídl mi ten souboj a musí se mnou boxovat. My to chceme," řekl stanici BBC. "Nejde nám o peníze, ale o to dokázat, že jsme nejlepší. Proto neustoupíme," uvedl šestadvacetiletý Brit.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články