Hlavní obsah

Bývalý kokainový hříšník Van Gelder se vrací ke gymnastice

Bývalý mistr světa ve cvičení na kruzích Yuri van Gelder se s Nizozemským gymnastickým svazem dohodl na podmínkách svého návratu ke sportu. Před deseti týdny byl sedmadvacetiletý gymnasta těsně před mistrovství světa v Rotterdamu vyřazen z týmu kvůli patrně mylné informaci, že začal opět brát drogy.

Článek

Van Gelderovi v červenci vypršel roční trest za užití kokainu před národním šampionátem. Comeback měl slavit na říjnovém MS před vlastním publikem, ale dva dny před jeho startem ho svaz z nominace vyřadil.

Dvojnásobný mistr Evropy prý svým reprezentačním kolegům říkal, že začal opět brát kokain. Později však Van Gelder tvrdil, že šlo jen o lež z nouze - nebyl prý dostatečně připraven a bál se, že v roli medailového kandidáta na šampionátu před domácím publikem neobstojí.

Nizozemský svaz jeho tvrzení přijal a povolil mu znovu využívat všechny tréninkové prostory. "Yuri nám předložil dobrý plán. Nejprve ale musí být stoprocentně zdráv a ve špičkové formě," uvedl předseda svazu Jos Geukers, jenž se zároveň gymnastovi omluvil za veřejná vyjádření během MS. "Měli jsme se držet víc zpátky a respektovat Yuriho soukromí," dodal pro nizozemskou televizi.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články