Hlavní obsah

Čtyři zápasy a rodinný klan Kličků vládne boxerům v roce 2010

PRAHA

Kdo je nejlepší boxer za rok 2010? Podle německého časopisu BoxSport tento primát putuje na Ukrajinu. Primát obdržel devětatřicetiletý Vitalij Kličko, šampión v těžké váze organizace WBC. Získal 1032 hlasů, tak rozhodla odborná porota a čtenáři.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Vitalij Kličko

Článek

Na druhé místo se podle hlasů proboxoval další z klanu Kličků. Je jím čtyřiatřicetiletý Vladimir, který drží tři světové tituly IBF, WBO a IBO. „Děkujeme všem, kteří pro bratry hlasovali,“ píše se na facebooku obou boxerů.

O pět let mladší ze sourozenecké dvojice dostal pouze o čtyři hlasy méně než jeho bratr. „Měli jsem čtyři zápasy a dosáhli na čtyři výhry, byl to velmi úspěšný rok,“ řekl Vladimir na svých webových stránkách. (Vitalij porazil v květnu Alberta Sosnowskeho a v říjnu Shannona Brigse. Vladimir udolal v březnu Eddieho Chamberse a v září Petera Samuela).

Třetí místo v anketě obsadil německý Marco Huck, mistr světa v kategorii do 90,72 kilogramů organizace WBO.

Do nejlepší trojice se nevešel naopak úřadující šampión těžké váhy David Haye, kterému patří mistrovský pás organizace WBA. Právě tohoto „upovídaného“ Brita vyzvali oba Kličkové k soboji v příštím roce. „Může si vybrat, proti komu z nás dvou nastoupí, a tedy i prohraje,“ napsal před pár dny německý deník Bild.

Reklama

Související témata: