Hlavní obsah

Konečný bude trénovat boxery na olympiádu, podle manželky se musí naklonovat

PRAHA

Lukáš Konečný. Kdo má o něm ponětí, ví, že je profesionálním boxerem. Tohoto času úřadujícím mistrem Evropy. Ale ne jen s tímto je spojován. Naposledy do svého portfolia dvaatřicetiletý táta tří dcer přidal kondičního trenéra české amatérské reprezentace v boxu. Cíl je daný: úspěch na olympiádě v Londýně 2012.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Lukáš Konečný zasazuje úder Arménu Petrosjanovi při obhajobě evropského titulu.

Článek

„Beru to jako celkovou starost o kluky: fyzička, strava, tréninky, technika. Chci vycházet ze svých zkušeností,“ přibližuje svoji týmovou roli Konečný, který se nyní účastní tréninků reprezentace v Ústí nad Labem.

Podle úřadujícího mistra Evropy mají boxeři nedostatky, což nemusí být lehké přijmout.

"Klukům chybí fyzička, technika, taktika. Do dvou měsíců bychom měli vybrat užší výběr, se kterým by se mělo počítat na olympiádu do Londýna. Chceme vytvořit áčko a béčko. U áčka chceme, aby byli kluci zajištění, měli kvalitní stravu, sporttestery, abych měl poté zpětnou kontrolu. Musíme ukázat práci a výsledky, potom přijdou do boxu peníze,“ říká Konečný.

Manželka říká, že se budu muset naklonovat 

V současnosti nejúspěšnější český profesionální boxer se rozhodně nenudí. Do svého životopisu si může připsat i toto: kondiční trenér amatérské reprezentace. K tomu je od listopadu prezidentem České unie boxerů profesionálů, mimo jiné zastupuje a dojednává zápasy dalším boxerům. Také má záběr i mimo ring.

„Aktivit mám spoustu, manželka říká, že se budu muset naklonovat. Ale moje kariéra je pro mě důležitější, můžu spolupracovat i po telefonu. Relaxu moc není, okrádám svoji rodinu, ale já nemůžu mít moc volného času, mně to takto vyhovuje,“ nestěžuje si muž, který na konci února možná sám vkročí opět mezi šestnáct provazů.

Další obhajoba evropského pásu? Nebo snad boj o titul mistra světa? „Ještě nechci nic prozrazovat, konkrétně není nic dohodnuto,“ dodává Konečný.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články