Hlavní obsah

Zklamal, přesto Harrison za každou sekundu v ringu vydělal 66 tisíc. A že jich bylo

PRAHA

Výplatu nakonec obdrží. Přitom prohrál, vyslal na soka jedinou ránu, v ringu pobyl jen sedm minut a třiadvacet sekund. To je 443 vteřin. Za tento pracovní výkon vyinkasuje v přepočtu 29 200 000 korun. Takto se vydělává, může si říci boxer Audley Harrison, který v listopadu minulého roku prohrál souboj o titul profesionálního mistra světa těžké váhy organizace WBA, když ho přemohl krajan David Haye.

Foto: unlimited-sports.com

David Haye (vlevo) a Audley Harrison před zápasem o světový titul organizace WBA.

Článek

Bývalý olympijský vítěz Harrison prošel přes britskou boxerskou radu (BBBC). Ta jeho počínání, tedy i jeden úder v celém zápase o mistrovský světový pás, prozkoumala a vydala resumé. A bylo kladné. Nyní stačit vzít pero a vyplnit číslo účtu. Souboj v Manchesteru mu bude proplacen. Za každou sekundu v ringu téměř 66 tisíc korun.

“Členové z britské odvolací komise vedli řízení s panem Harrisonem ohledně zápasu s panem Hayem. Přijali jsme jeho vysvětlení, dále se k této věci nebudeme vracet,” píše se v oficiálním prohlášení BBBC.

“Harrison by měl jít do vězení za předstírání skutečného boxera,“ řekl po zápase promotér Frank Maloney. A nebyl sám. "Šlo o absolutní výsměch 20 tisícům diváků v hale a dalším desítkám tisíc u televize,“ bouřil se sekretář asociace WBA Robert Smith. Emoce po skončení duelu opravdu kypěly.

Boxer David Haye obhájil titul profesionálního mistra světa v těžké váze.foto: ČTK/AP/Jon Super

Samotný listoadový duel byl zajímavý i po jeho skončení. Tehdy Haye prohlásil, že vyhraje ve třetím kole, a to kvůli penězům, které na sebe vsadil. Tato slova ovšem vzbudila velký rozruch. Britský boxer nakonec sázku popřel.

Také se spekukovalo, že Haye na soka ve třetím kole křikl: now (teď), nebo down (k zemi), aby byl zápas předčasně ukončen. S tímto přišel anglický deník The Sun.

Reklama

Související témata: