Hlavní obsah

Haye je zkrachovalý lhář, předvádí se stupidním tričkem, vzkázal Kličko

PRAHA

„Ocelové kladivo“ Vladimir Kličko trvá na svém. Chce v červnu bojovat s „mluvkou“ Davidem Hayem. Boxerský zápas roku 2011 v těžkotonážní kategorii. Ukrajince čeká 30. dubna Dereck Chisora. O dva měsíce později chce v ringu potkat Angličana, který drží pás organizace WBA, když porazil v roce 2009 „Bestii z Východu,“ Nikolaje Valujeva. Zatím jde ale spíše jen o slovní přestřelky.

Foto: Jan Švarc

Vladimir Kličko

Článek

„Na Haye nepotřebuji půl roku přípravy,“ citoval Klička BBC Sport. Ten v současnosti drží tři tituly: IBF, WBO a IBO. „První zápas bude s Chisorou, to je dobrá reklama, protože on je také velmi hlasitý Angličan,“ přilil olej do ohně čtyřiatřicetiletý mladší z ukrajinských bratrů.

Haye v lednu 2009 přemohl Valujeva, poté na něj minulý rok nestačil Audley Harrison, to byl v kalendáři listopad.

Jenže Haye zpochybnil, že by mohl Kličko po dvou měsících jít do dalšího klání. „Zápas se mnou je smysluplný, lukrativní. Ale po takové době pro Vladimira nebezpečný. On nebude bojovat po devíti týdnech, natož se mnou,“ pronesl sebevědomě třicetiletý rodák z Londýna.

David Hayefoto: Reuters/Goran Tomasevic

Slovní tahanice mezi těmito pány jsou už známé. A asi jen tak neskončí. I když možná v říjnu tohoto roku přece. Haye před časem prohlásil, že toto datum by mělo ukončit jeho kariéru. Kličko nevěří.

Haye je lhář, lhář, lhář, zkrachovalý lhář, řekl Kličko 

„Nepůjde do důchodu, protože je lhář, lhář, lhář, zkrachovalý lhář. Od začátku do konce. To je pravda o tomto člověku,“ rozvášnil se Kličko. A tím neskončil.

„Nemá žádný velký zápas, on si hraje s médii. On se prezentuje stupidním tričkem a komentáři. (Tito dva se už měli utkat, ale zápas by zrušen. Tehdy na tiskové konferenci v roce 2009 přišel Haye v tričku, kde byli oba ukrajinští boxeři vyobrazeni na zemi, chyběly jim hlavy a crčela z nich krev pozn. aut.). Ten chlap bude se mnou bojovat,“ dodal Kličko.

Kdo má pravdu? Možná fanoušek munsterjoe z diskuze, který napsal: „Zdá se mi, že Haye používal bratry „K“ jen pro svoji publicitu, a že opravdu s nimi neměl v úmyslu bojovat.“

Reklama

Související témata: