Hlavní obsah

Squashista Mekbib prohrál v Rakousku až ve finále

Nepotvrdil pozici turnajové jedničky, ve finále turnaje v rakouském Salcburku český squashista Daniel Mekbib prohrál s Maďarem Balaszem Farkasem 1:3 na sety, přesto nebyl zklamaný. "Soupeř hrál lépe a vyhrál. Vzhledem k okolnostem, kdy jsem hrál zápasy po více než měsíci, to byl docela dobrý turnaj," hodnotil své vystoupení Mekbib.

Foto: Český squash

Český squashista Daniel Mekbib.

Článek

Turnaj v Rakousku byl první akcí po více než měsíci, které se mohli zúčastnit čeští squashisté. Byl určený pouze pro squashisty z okolních zemí nebo rezidenty z těchto států. V semifinále si Mekbib poradil se čtrnáctinásobným šampionem Rakouska Aqeelem Rehmanem. Ve finále pak nastoupil proti druhému nasazenému Maďaru Balaszi Farkasovi, který je na žebříčku PSA na 99. místě.

První set vyhrál 12:10, ve druhém odvrátil tři setboly, ten čtvrtý už ale soupeř získal a vyrovnal. V následujících dvou setech si český hráč připsal pouze šest bodů a z titulu se tak mohl radovat maďarský squashista.

„Většina mezinárodních turnajů pro nás zatím není. Můžeme hrát jenom v okolních zemích," naznačil Mekbib, že budoucí dění je z pohledu českých squashistů spíše velkou neznámou. Šampion se chystá zjišťovat, zda bude moct v České republice trénovat ve squashových kurtech. Vnitřní prostory jsou totiž v současné době otevřené pouze pro profesionální sportovce. „Živnostenský list mám a živím se primárně sportem. Ale bude záležet na detailnějším výkladu. Poradím se se zástupci asociace," dodal Mekbib.

Squashový turnaj Austrian Open, (6000 USD, Salcburk)
Finále:
Farkas (Maď.) – Mekbib (ČESKO) -3:1 (-10, 12, 1, 5)

Reklama

Související témata: