Hlavní obsah

Hickey: Organizace mládežnické olympiády v Liberci byla bezchybná

LIBEREC

Organizace zimní evropské olympiády mládeže, kterou od konce minulého týdne hostil Liberecký kraj, byla naprosto bezchybná. Novinářům to dnes na závěr festivalu řekl prezident asociace Evropských olympijských výborů Patrick Hickey. Na Liberec má nyní podle něj i podle předsedy Českého olympijského výboru Milana Jiráska velkou šanci navázat Brno. To by mohlo v budoucnu hostit letní mládežnickou olympiádu.

Článek

"Strávil jsem tu celý festival a všechno, s čím jsem se setkal, všechny akce, byly úspěšné a velice příjemné," uvedl Hickey. Ocenil například olympijskou vesnici, ve kterou se proměnily koleje liberecké univerzity. Byla podle něj zatím jednou z nejlepších.

Hickey připomněl i situaci, kdy se jeden mladý atlet z Andorry vážně zranil. Prezident Evropských olympijských výborů ocenil, jakým způsobem o něj bylo v Liberci postaráno.

Pořadatelský výbor v čele s prezidentem Romanem Kumpoštem a všechny dobrovolníky ocenil i Jirásek. "Já sám jsem nezaznamenal jediný kritický hlas, ať už šlo všeobecně o organizaci anebo o jednotlivé detaily," uvedl.

Česká výprava získala na končící mládežnické olympiádě dvě zlaté medaile zásluhou krasobruslaře Petra Coufala a snowboardistky Ester Ledecké. Jinak ale mladí čeští sportovci většinou výrazněji neoslnili a k medailovým pozicím měla řada z nich daleko. "Historicky jsme výsledky v těchto mládežnických kategoriích mívali lepší," zhodnotil Kumpošt, podle kterého je proto nutné se práci s mladými sportovci více věnovat.

Dalším českým adeptem na konání mládežnické olympiády, tentokrát letní, je Brno. To se o její pořádání zatím ucházelo dvakrát, pokaždé ale bylo neúspěšné. Poprvé je porazil nizozemský Utrecht, podruhé gruzínské Tbilisi.

"Máme všechny důvody se domnívat, že příště Brno v tomto klání zvítězí," poznamenal Jirásek. Pokud se bude moravské město o pořádání opět ucházet, mohlo by festival hostit v roce 2017. "Doufám, že se znovu přihlásí, protože jsme zjistili, že Česká republika je z organizačního hlediska schopná velký festival zajistit," doplnil jej prezident asociace Evropských olympijských výborů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články