Hlavní obsah

Rychlobruslařka Pechsteinová se vrátila vynikajícím časem

SALT LAKE CITY

Slavná německá rychlobruslařka Claudia Pechsteinová se vrátila do Světového poháru po dvouletém trestu za doping ve velkém stylu. Brzy devětatřicetiletá rodačka z Berlína zajela v Salt Lake City ve skupině B na trati 5000 metrů vynikající čas 6:51,63, a prakticky si tím zajistila účast na březnovém mistrovství světa v Inzellu.

Foto: Jens Meyer, ČTK/AP

Německá rychlobruslařka Claudia Pechsteinová

Článek

"Jsem absolutně šťastná, jelo se mi prostě skvěle. Je to vynikající čas, i když musím přiznat, že jsem rychlý čas očekávala," řekla pětinásobná olympijská vítězka Pechsteinová po závodu na oválu, na němž před devíti lety získala zlato na obou nejdelších tratích 3000 a 5000 metrů.

Její dnešní čas byl před večerním startem skupiny A s českou favoritkou Martinou Sáblíkovou druhý nejrychlejší v sezoně. "Nejen že jsem zpátky, ale dala jsem i správnou odpověď na ledě. Myslím ale, že Holanďani dneska jen tak pusu nezavřou," rýpla si Pechsteinová směrem do nizozemského tábora, který její návrat po trestu nehodnotil zrovna přátelsky. Například trenér Bart Veldkamp ji přirovnal ke vředu na těle, s nímž se musí žít.

Reklama

Související témata: