Hlavní obsah

Trumf softbalového mistra ligy? Původně hokejová fanynka

Praha

Je velkou fanynkou slavného baseballového klubu New York Yankees, Kateřina Kindermannová se však dala na softbal a udělala dobře. Hned v první extraligové sezoně zásadně přispěla k titulu pro pražské Joudrs. Talentovaná nadhazovačka si skvěle poradila se zkušenými pálkařkami finálového soka - Eagles. Zároveň stihla pálit za juniorský tým Chomutova. Může být spokojená, ale plány do budoucna má velké. „Ráda bych odcestovala do zahraničí a hrála tam," prohlásila šestnáctiletá hráčka, která posílá míč do hry rychlostí kolem 110 kilometrů za hodinu.

Foto: ČBA(Jan Beneš

Softbalistka Kateřina Kindermannová se hned v první extraligové sezoně stala oporou mistrovkého celku Joudrs Praha.

Článek

Patří k nejnadanějším nadhazovačkám, které v tuzemsku hrají. A ví se to už nějaký čas. Před třemi lety si totiž po výhře evropsko-africké kvalifikace Little League odletěla do amerického Portlandu zahrát světovou sérii a tam předváděla Kindermannová ve své věkové kategorii nejrychlejší nadhozy.

„Zvažuji, že bych se v budoucnu vydala na americkou univerzitu, ale ještě mám na rozhodování čas," hlásí mladá hráčka, která se k softbalu dostala netradiční cestou - přes lední hokej. „Chodila jsem často na hokej a hodně fandila. Tam mě přesvědčili, ať jdu fandit také softbalistům. Tak jsem přišla, líbilo se mi to a začala chodit na tréninky," popisuje.

V chomutovském klubu Beavers potkala legendárního Luboše Vrbenského, nejlepšího nadhazovače české historie. A právě on navrhl, že by Kindermannová měla také hrát v nadhazovačském kruhu. „Myslím si, že hlavně kvůli mé výšce. Trénuje mě dodnes, jsem za to moc ráda. Nejvíce mě chválí v rychlosti, ale zaměřujeme se také na techniku a styl," tvrdí úřadující extraligová mistryně. „Na nadhazování mě nejvíce baví to, že jsem ústřední postavou zápasu a mohu týmu hodně pomoci."

V letošním finále navíc prokázala také pevnou psychiku. Kindermannová byla totiž žolíkem v bitvě pražských týmů, tedy Joudrs proti Eagles. Celkem ve dvou utkáních předvedla 12 strikeoutů a nepovolila soupeřkám ani jeden doběh. „To, že půjdu hrát, jsem se dozvěděla pokaždé těsně před začátkem zápasu, sama jsem to nečekala. Byla jsem sice trochu nervózní, ale těšila jsem se," vzpomíná talentovaná hráčka, která byla jednou z hrdinek letošního ročníku extraligy.

Do Joudrs se dostala v rámci hostování přes reprezentačního trenéra Tomáše Kusého. „Letos jsem hrála pouze juniorskou extraligu za Chomutov a když přišla nabídka zkusit si dospělou ligu, tak jsem ji využila. A moc mi to pomohlo," pochvaluje si Kindermannová, která za Chomutov chodí také pálit. A za poslední sezonu v soutěži kadetek má na kontě i pár homerunů. „Od trenérů poslouchám, že bych se měla soustředit více na nadhoz, ale pálit mě také hodně baví. Je skvělé dát ránu do zadního pole nebo homerun," usmívá se talentovaná softbalistka, která obdivuje Aarona Judgeho, jednoho z nejlepších pálkařů Yankees. Jejím snem je pro začátek zahrát si extraligu za Chomutov a vyhrát titul.

Reklama