Hlavní obsah

Stolní tenisté porazili v EL Rakousko a vyhráli skupinu B

HAVÍŘOV

Stolní tenisté porazili v závěrečném utkání základní části Evropské ligy Rakousko 3:2 a do semifinále postoupili jako vítězové skupiny B. Výhru týmu trenéra Tomáše Demka dnes v Havířově zařídili výhrami ve dvouhrách a společně také ve čtyřhře Dmitrij Prokopcov a Josef Šimončík.

Článek

V semifinále Evropské ligy se Češi střetnou s Německem, nebo se Švédskem. První zápas se bude hrát 22. března a odveta 19. dubna. Finále je na podzim.

V přímém souboji o výhru ve skupině se nedařilo Petru Korbelovi, který prohrál s čerstvým rakouským mistrem Stefanem Fegerlem i Danielem Habesohnem shodně 1:3. Šimončík ale Habesohna zdolal a český šampion Prokopcov nedal šanci Feng Siao-čchüanovi. O výsledku musela rozhodnout závěrečná čtyřhra a v té dominovali Prokopcov s Šimončíkem a Fegerla s Feng Siao-čchüan porazili 3:1.

Rakouský kouč Ferenc Karsai nevzal do Havířova své největší opory - bývalého mistra světa Wernera Schlagera, Čchen Wej-singa a Roberta Gardose.

ČR - Rakousko 3:2
Korbel - Fegerl 1:3 (3, -8, -7, -9), Šimončík - Habesohn 3:1 (-9, 8, 9, 3), Prokopcov - Feng Siao-čchüan 3:0 (9, 6, 6), Korbel - Habesohn 1:3 (-8, 5, -14, -9), Prokopcov, Šimončík - Fegerl, Feng Siao-čchüan 3:1 (4, 5, -6, 8).

Reklama