Hlavní obsah

Český šipkařský supertalent zlobil bývalou jedničku. Skot mu nepodal po zápase ruku

Wolverhampton

Historická událost! První Čech v historii na šipkařském Grand Slamu. Pro mnohé překvapivě se jím nestala česká jednička Karel Sedláček, ale osmnáctiletý supertalent Adam Gawlas. Ten poměřil v úvodním zápase síly s bývalou světovou jedničkou Skotem Andersonem a utkání přineslo zajímavou dohru. Děvětačtyřicetiletý Skot nepodal českému šipkaři ruku, prý úmyslně zdržoval a hlasitě čichal.

Foto: Sport.cz

Český šipkař Adam Gawlas (vlevo) na snímku s Lukem Humphriesem.

Článek

Gawlas v samotném zápase nebyl daleko od překvapení. Pokud se podíváme do statistik, tak celkový průměr tří šipek měl dokonce lepší než "Létající Skot". Kvůli slabšímu zavírání však nakonec velkou senzaci nezpůsobil. Přesto díky formátu turnaje, který se hraje ve skupinách, má ještě stále šanci na postup.

Co ale bylo ještě zajímavější než samotný zápas? V pozápasovém rozhovoru pro Sky Sports obvinil dvojnásobný mistr světa Gawlase z podvádění.

"Vždycky, když jsem házel, tak se mě snažil rozhodit tím, že hlasitě dýchal, čichal. Někdo tomu říká herní dovednost, já tomu říkám podvádění," dodal nasupený Anderson, kterého omezovalo také zranění kolena.

To, že se mu chování českého reprezentanta nelíbilo, ukázal i těsně po zápase, kdy si odmítl s Gawlasem podat ruku...

Reklama

Související témata: