Hlavní obsah

Před obhajobou si věřím, tvrdí boxer Konečný

Profesionální boxer Lukáš Konečný, první český mistr Evropy v lehké střední váze a člen německé stáje SES, získal ocenění „Mistr roku 2010,“ které uděluje evropská boxerská organizace EBU. Trofej převezme na příštím valném shromáždění EBU 11. června v Dublinu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Boxer Lukáš Konečný s titulem mistra Evropy

Článek

Co pro vás mezinárodní ocenění znamená?

Na tuhle cenu jsem moc hrdý. Je to pro mě ocenění za celou sportovní kariéru. Teď mě čeká důležité období. Nedlouho před obdržením ocenění nastoupím 27. května v Ústí nad Labem k první povinné obhajobě titulu mistra Evropy a současně ke svému jubilejnímu padesátému duelu v profesionálním ringu. Mým oficiálním vyzyvatelem bude Francouz Hussein Bayram. Půjde zároveň o titul interkontinentálního mistra organizace WBO.

Proč jste si zvolil za místo konání právě domovské Ústí nad Labem?

Vážím si toho, že stále působím v profesionálním boxu a chtěl jsem ten jubilejní souboj absolvovat doma. Potřebuji podporu diváků. Už nyní mám od kamarádů a známých příznivé ohlasy na to, že budu boxovat zrovna v domácím prostředí. Slíbili mi, že přijdou a už jsem jim dopředu za to vděčný. Doufám, že se Zlatopramen Arena, kde obvykle hrají zápasy hokejisté Ústí, zaplní do posledního místa. Kapacita zimního stadiónu je sedm tisíc diváků. Nejlevnější lístky by měly stát jen dvě stovky. Musím zájemcům sdělit, že uvidí špičkový světový box i za velmi nízkou cenu.

Co víte o Bayramovi?

Takhle kvalitního soupeře jsem na českém území ještě nikdy neměl. Má za sebou dlouhou amatérskou dráhu s nemalými úspěchy. Měří kolem 183 centimetrů. Potkal se se stejnými soupeři jako já a většinu z nich porazil ještě s lepším výsledkem, než se povedlo mně. Ale tím, že boxuji doma, si proti němu věřím.

Jak se připravujete?

Už hodně dlouho. Nevěděl jsem, kdy k souboji dojde, proto jsem poctivě nabíral fyzičku. Poslední měsíc se zaměřím na techniku. Mám pozvaného jednoho Maďara a dva Finy na sparringy. Všichni svou tělesnou konstitucí a boxerským pojetím odpovídají mému soupeři. Připravuji se střídavě doma a v Německu. Ke konci bude trenér se mnou jen v Čechách.

Vaše nejbližší sportovní cíle?

Jsem spokojený s titulem mistra Evropy. Ale splnění jednoho snu neznamená, že nebudu mít další. A tím je logicky titul mistra světa. Kdyby se mi podařilo bojovat o něj a vrátit podle mne nezaslouženou porážku Dzinzirukovi, byla by to třešnička na dortu a velké zadostiučinění.

Reklama