Hlavní obsah

Squashista Koukal zakončil cestu po Jižní Americe výhrou

RESISTENCIA

Squashista Jan Koukal získal první letošní a celkově již osmnáctý titul na okruhu PSA. Nejlepší český hráč zvítězil v argentinské Resistencii, kde na akci dotované 10 000 dolary porazil jako nevýše nasazený Rafaela Alarcona z Brazílie 3:2.

Foto: Sport Invest

Český squashista Jan Koukal

Článek

"Jsem moc rád, že se mi podařilo jihoamerickou tour zakončit vítězstvím," napsal Koukal ČTK v e-mailu po svém čtvrtém letošním finále. O titul marně bojoval před týdnem v Asunciónu, předtím v brazilském Dourados a začátkem února v Chicagu.

V Argentině měl Koukal zápas Alarconem pod kontrolou a mohl vyhrát jasně, ale za stavu 10:8 nevyužil dva mečboly. Ve čtvrtém setu promarnil třetí a duel si zkomplikoval. "Pátý set jsem získal celkem jednoznačně."

Cestou za titulem konečně porazil i Adriana Wallera. S Angličanem prohrál ve finále v Dourados i v Asunciónu a namále měl i tentokrát v semifinále. "Přežil jsem vlastní smrt," komentoval Koukal vývoj utkání, v kterém prohrával 0:2 a 8:10, ale všechny tři mečboly dokázal odvrátit. "Nějakým zázrakem jsem pak otočil i celý zápas a do třetice všeho dobrého ho porazil," radoval se.

Turnaj squashového okruhu PSA v argentinské Resistencii (dotace 10 000 dolarů):
Muži - finále:
Koukal (1-ČR) - Alarcon (2-Braz.) 3:2 (8, 6, -10, -10, 7).

Reklama