Hlavní obsah

Čeští inline hokejisté porazili na úvod MS organizace FIRS Kanadu

ROCCARASO

Čeští inline hokejisté udolali na úvod mistrovství světa organizace FIRS v italském Roccarasu Kanadu těsně 6:5. Výběr koučů Jiřího Suhrady a Daniela Tvrzníka vedl brzy tříbrankovým rozdílem, ale poté musel o vítězství bojovat.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Češi s Handlem v brance vstoupili do zápasu výtečně, když ve čtvrté minutě zajistili v rozmezí 19 vteřin vedení 2:0 Kafka s Loskotem. V sedmé minutě navíc přidal třetí trefu Cik, ale Rhodes okamžitě snížil a ještě do poločasu zvýšil naděje zámořského týmu na bodový zisk v přesilovce Woods.

Ve 24. minutě bylo dokonce vyrovnáno, ale krátce nato se blýskl povedenou individuální akcí v oslabení Vozdecký a vrátil českému mužstvu vedení. Poté se opět v krátkém sledu trefili úspěšní střelci z úvodu duelu Loskot a Kafka. Kanaďané už stihli jen snížit na 6:5 zásluhou Ciottiho a Allena, který se trefil při power play podpořené přesilovkou vteřinu před koncem.

"Byl to těžký soupeř na začátek turnaje a výkon určitě ještě nebyl optimální, ale jsme rádi, že jsme ten vstup zvládli úspěšně," uvedl Suhrada. "Dva góly těší, ale osobně nemohu být s výkonem spokojený. Snad se budeme během turnaje pouze zlepšovat," řekl autor dvou gólů Loskot.

V základní skupině B Švýcaři zdolali 7:2 Německo, které bude v úterý večer dalším soupeřem českého týmu.

Mistrovství světa mužů v in-line hokeji organizace FIRS v italském Roccarasu:
Skupina A:
Itálie - Francie 1:0 (1:0), 21:00 USA - Mexiko.
Skupina B:
ČR - Kanada 6:5 (3:2)
Branky: 4. a 36. Kafka, 4. a 34. Loskot, 7. Cik, 27. Vozdecký - 7. Rhodes, 13. Woods, 24. Chagnon, 37. Ciotti, 40. Allen.
Švýcarsko - Německo 7:2 (4:2).

Reklama