Hlavní obsah

Čeští inline hokejisté porazili USA a zahrají si na MS finále

ROCCARASO

Čeští inline hokejisté si po čtyřech letech opět zahrají ve finále mistrovství světa organizace FIRS. Postup do boje o zlato, na které tehdy poprvé a dosud i naposledy v historii dosáhli, si vybojovali díky přesvědčivému semifinálovému vítězství nad USA poměrem 6:2.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Soupeřem výběru vedeného trenérskou dvojicí Jiří Suhrada - Daniel Tvrzník bude v sobotním klání o zlato lepší z dvojice Itálie - Kanada. Finálový duel, který si Češi zahrají již pošesté, začne v 18:30.

Český tým se jako první zapsal do střelecké listiny, když bezbrankový stav zlomil na konci první desetiminutovky Holík. Odstartoval tak skvělou pětiminutovku, která rozhodla o celém utkání. Krátce poté se totiž trefil dvakrát za sebou Loskot a v polovině 15. minuty zvýšil již na 4:0 z přesilovky Šinágl.

Američané sice zvládli do přestávky také z početní výhody kontrovat, ale přesně po pěti minutách druhého poločasu už to bylo 6:1, když další přesilovky zužitkovali Vozdecký se Šebkem. Český tým, jehož branku hájil skvěle chytající Handl, už se nenechal na cestě do finále vykolejit ani inkasovaným gólem při dalším oslabení a připsal si teprve čtvrté vítězství nad USA z 18 vzájemných utkání.

"Rozhodly dvě slepené branky na přelomu 11. minuty, pak jsme hráli velmi disciplinovaně, kolektivně a skvěle takticky až do konce. Věděli jsme, že Američané jsou velmi dobří v přesilovkách, proto jsme se chtěli vyvarovat faulů. První oslabení jsme hráli až v samotném závěru první půlky. Bohužel soupeř naše vyloučení dokázal potrestat. Sami jsme měli několik přečíslení a mohli přidat i více branek, ale jsme šťastní, že to takto dopadlo, a těšíme se na finále. Skvěle zachytal Handl," řekl Suhrada.

Obhájci titulu Američané přijali porážku s nadhledem. "Od prvního vhazování byli Češi lepší. Přišli připraveni, udělali to, co měli, a porazili nás. Byli jsme připraveni na dobrý inline hokej, ale nemohli jsme se dostat do zápasu, lepší tým vyhrál. Češi toužili po odvetě za loňskou porážku, od začátku jsem na jejich očích viděl, jak nás touží porazit," uvedl americký kouč Charles Thuss.

Mistrovství světa v inline hokeji mužů organizace FIRS v Roccarasu (Itálie):
Semifinále:
ČR - USA 6:2 (4:1)
Branky: 10. Holík (Kafka), 11. Loskot, 14. Loskot, 15. Šinágl (Tvrzník), 23. Vozdecký (Šebek), 25. Šebek (Vozdecký) - 20. Mosenson (Thompson), 27. Messina (Thompson). Vyloučení: 4:4. Využití: 3:2.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články