Hlavní obsah

Hodonín - Villach 3:0Stolní tenistky Hodonína budou v LM hrát o semifinále

Hodonín
Aktualizováno

Stolní tenistky Hodonína porazily v Lize mistryň oslabený rakouský Villach 3:0 na zápasy, ve skupině C skončily druhé a v další fázi je čeká tříčlenné play off o poslední místo v semifinále. České mistryně na turnaji v Linci prohrály v pátek s francouzským celkem Saint-Quentinois 2:3 a s Villachem hrály o druhé místo v tabulce. Měly usnadněnou roli, protože rakouský soupeř přišel před turnajem o dvě opory, které neprošly testy na koronavirus.

Článek

Japonka Sakura Moriová i Ukrajinka Solomija Bratejková hladce zvítězily a třetí bod získal hodonínský celek bez boje, protože soupeřky už další hráčku neměly. "Není nikdy jednoduché jít do utkání z pozice jasného favorita, alespoň tedy pro mě," uvedla Bratejková v tiskové zprávě. "Hráčky k utkání přistoupily velmi zodpovědně, nepřipustily sebemenší komplikace," doplnil trenér Jaroslav Mikeska.

O účast v semifinále bude Hodonín hrát v neděli proti soupeřům z druhých míst zbylých dvou skupin. "Připraveny jsme všechny dobře a věřím, že v nedělních zápasech odčiníme prohru z prvního utkání v základní skupině. Postup do prvního semifinále v historii klubu by Hodonínu moc slušel," řekla Bratejková.

Liga mistryň ve stolním tenisu v Linci:
Skupina C:
SKST Hodonín - Villach (Rak.) 3:0
Moriová - Feuerabendová 3:0 (6, 5, 6), Bratejková - Fenyvesiová 3:0 (3, 8, 5), třetí zápas vyhrál Hodonín bez boje.

Reklama