Hlavní obsah

Hasoň s Hrdličkou skončili ve SP v kolové v Kunštátě pátí

KUNŠTÁT
Aktualizováno

Český pár Radim Hasoň a Jiří Hrdlička z týmu SC Svitávka obsadil v pátém turnaji Světového poháru v kolové v Kunštátě páté místo. Zvítězili Patrick Schnetzer a Dietmar Schneider z rakouského Höchstu, kteří zvýšili svůj náskok v čele průběžné klasifikace.

Článek

V turnaji startovaly i dva páry z MO Svitávka. V duelu o sedmé místo Pavel Vitula s Milanem Novákem zdolali až po střelbě čtyřmetrových úderů Pavla Loskota s Radimem Lepkou 6:5, v normální hrací době skončil zápas 4:4.

Hasoň s Hrdličkou nevyužili domácího prostředí k postupu do čtyřčlenného semifinále. Ve skupině narazili na dva nejlepší týmy turnaje. S Höchstem prohráli 2:5 a se švýcarským Winterthurem po tuhém boji 3:4.

"Bohužel jsme se nevyvarovali drobných chybiček, na které jsme doplatili těsnou prohrou," řekl Hasoň. Ve skupině ještě Hasoň s Hrdličkou porazili Pavla Vitulu s Milanem Novákem ze Svitávky 9:3 a francouzský Dorlisheim vysoko 12:1, v zápase o 5. místo zdolali švýcarský Oftringen 5:4. V průběžné klasifikaci jsou Hasoň s Hrdličkou pátí, ještě na ně čeká 8. října start v turnaji Světového poháru ve švýcarském St. Gallenu.

Turnaj SP v kolové v Kunštátě:
Finále: Höchst II (Schnetzer, D. Schneider) - Winterthur (Jiricek, Waldispühl) 3:1.
O 3. místo: Höchst I (König, Fischer) - Ehrenberg (Rademann, M. Pfaffenberger) 6:3.
O 5. místo: SC Svitávka (Hrdlička, Hasoň) - Oftringen (Stadelmann, Zaugg) 5:4.
O 7. místo: MO Svitávka II (Vitula, Novák) - MO Svitávka I (Loskot, Lepka) 6:5 po střelbě čtyřmetrových úderů.
Průběžné pořadí SP: 1. Höchst II 140, 2. Winterthur 125, 3. Ehrenberg 125, 4. Höchst I 90, 5. SC Svitávka 90, .... 12. MO Svitávka I 38, 16. Plzeň (Kydlíček, Štěrba) 34, 24. MO Svitávka 20.

Reklama