Hlavní obsah

Konečný netuší, co bude s mistrovským zápasem. "Mám chuť se pořádně nažrat nebo ožrat," říká

Marek BurkertSport.czPrávo

Čekal habaďůru a taky že přišla. Deset dnů před plánovaným duelem o titul mistra světa v lehké střední váze nemá Lukáš Konečný soupeře. Ukrajinec Sergej Dzinziruk odřekl souboj v Brně kvůli údajnému zranění a český boxer čeká, jak se ke kauze postaví profesionální federace WBO.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Dzinziruk se mě bojí, říká Lukáš Konečný.

Článek

Novinky pořád žádné?

Jsem jak na jehlách. Když zazvoní telefon, tak se hned dívám, jestli už mi volá manažer. Prostě dál čekám, jak se to vyvrbí, protože těch možností je pořád hodně.

Když jste se dozvěděl, že Ukrajinec ohlásil zranění, nedal jste si alespoň den dva tréninkové pauzy?

To já si právě nemůžu dovolit. V pondělí ráno jsem byl normálně na tréninku, pak jsem jel na sparingy. Tahle věc se musí hodně rychle rozlousknout, říkal jsem si, že nejpozději v úterý chci mít jasno. Jsou to nervy. Nejradši bych se šel pořádně nažrat anebo ožrat. Člověk tak dlouho maká a nakonec by z toho nic nebylo…

Vy sám jste mluvil o kamufláži z Dzinzirukovy strany. Na internetu se objevila informace, že by měl 5. listopadu boxovat v Mexiku s Kubáncem Larou, přímý přenos má být na placené televizi HBO.

Dalo se čekat, že jeho manažer nejspíš chce nějaký lukrativnější kšeft. Mě se Dzinziruk bojí, ale obhajoba je pro něj přitom povinná. Jakmile by se mnou prohrál, mohl by na zápas s Larou zapomenout. To je jasný.

Kdy jste byl naposledy v kontaktu s Dzinzirukovým týmem? Měl jste předtuchu, že k něčemu podobnému může dojít?

Já jsem s ním mluvil nedávno na tiskovce a byl v klidu. V téhle chvíli hlavně můj manažer usiluje o to, aby se přešetřila jeho zdravotní zpráva. Mám pocit, že by pro něj nemělo být takovým problémem, aby se titulu vzdal.

Jak se vám v téhle souvislosti běžela o víkendu desetikilometrová trať v rámci ústeckého půlmaratónu?

Výborně! Jednak jsem to zvládl pod čtyřicet minut a v té době jsem byl ohledně rozhodnutí WBO velký optimista. Teď prostě nevím, na čem jsem a to mě štve.

Kdyby se 30. září v Brně neboxovalo, byl by to asi velký problém i pro pořadatele. Lístky jsou prodané, televizní přenos připravený.

No právě. Pořadatelé by to určitě nějak zařídili, ale já taky svým známým a kamarádům prodal hromadu lístků a už ani nevím komu všemu… Nejhorší by bylo, kdyby všechna ta moje práce přišla vniveč. Já ale věřím, že boxovat budu, akorát s jiným soupeřem.

Reklama