Hlavní obsah

Pět českých boxerů bude na MS v Baku bojovat o Londýn

ÚSTÍ NAD LABEM

Pět českých boxerů se představí na nadcházejícím mistrovství světa, které se uskuteční v Baku a bude hlavní kvalifikací na olympijské hry v Londýně. Hlavní hvězdou výpravy bude stříbrný medailista z juniorského světového šampionátu v roce 2008 Zdeněk Chládek, probojovat se na vrcholnou sportovní akcí příštího roku se budou snažit i Miroslav Šerban, Robert Bilík, Luboš Velecký a Dominik Musil.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Boxer Zdeněk Chládek je největší hvězdou českého týmu.

Článek

K postupu do Londýna je potřeba skončit do osmého místa, tedy postoupit do čtvrtfinále. Vzhledem k tomu, že ve všech kategoriích bude plný "pavouk", potřebují Chládek a spol. vyhrát alespoň tři nebo čtyři zápasy. Definitivně jasno bude po nedělním losu, boxovat se začne v pondělí.

Největší hvězdou Chládek

"Největší hvězdou je Zdeněk Chládek, který by osmičku měl zvládnout. Už má za sebou dvě mistrovství světa, startoval i na evropských šampionátech a uspěl na řadě mezinárodních turnajů. I u ostatních je to ale otevřené. Kluci se tvrdě připravovali, a když budou mít dobrý los, šanci mají," řekl místopředseda České boxerské asociace Stanislav Škoda na dnešní tiskové konferenci v Ústí nad Labem.

Pokud čeští boxeři v Baku neuspějí, budou mít už jen minimální šanci kvalifikovat se do Londýna. Dalšími možnostmi budou dva dodatečné turnaje v příštím roce. Třetí možností je pak umístění v žebříčku Světové ligy WSB, kterou organizuje Mezinárodní boxerská amatérská asociace AIBA. V lize žádný Čech nestartuje.

Prošli si prý peklem

Reprezentanti mají za sebou závěrečné soustředění v Ústí nad Labem, kde trénovali i se zahraničními boxery. "Příprava byla dlouhá, asi tři měsíce. Na začátku jsme si prošli trochu peklem, protože jsme fyzičku nabírali v Harrachově," řekl Chládek.

Ten se snaží nepřipouštět si velký tlak. "Na to nemyslím. Nechci předpovídat, jak to dopadne, ale udělám vše pro to, abych uspěl a na olympiádu postoupil," uvedl Chládek, jenž před dvěma lety na MS v Miláně vypadl v osmifinále.

Nominace:
Miroslav Šerban (do 60 kg), Zdeněk Chládek (do 64 kg), Robert Bilík (do 69 kg), Luboš Velecký (do 91 kg), Dominik Musil (nad 91 kg).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články